A Fülöp-szigetek szenvedheti el a legnagyobb gazdasági kárt Délkelet-Ázsiában

2020. október 20. 20:01

Az IMF szerint a Fülöp-szigetek gazdasága fog a legnagyobb mértékben zuhanni ebben az évben Délkelet-Ázsiában.

2020. október 20. 20:01
null
Takács Zsolt

Az ország GDP-je 8,3 százalékkal csökkenhet 2020-ban a gyenge belső fogyasztás miatt. Ez sokkal rosszabb, mint a júniusban jósolt 3,6 százalékos visszaesés. A Fülöp-szigeteken van eddig a legtöbb koronavírus fertőzött az ASEAN országokban. Yongzheng Yang, az IMF képviselője szerint

a fellendülés jelei már látszódnak,

mivel a kormány elkezdett lazítani a korlátozásokon. A 2021-es fellendülés csak 2020 fényében lesz igazán erős. A GDP 7,4 százalékkal nőhet és a kereslet is erősödhet.

Az IMF szerint hosszú évekre lesz szükség, hogy az ország gazdasága visszatérjen a vírus előtti szintre. Yang szerint a kormányzatnak merész fiskális beavatkozást kell bevezetni.

A régió második legtöbb betegével rendelkező országa, Indonézia gazdasága csak 1,5 százalékkal zsugorodhat 2020-ban. A fejlődő országok közül egyedül Vietnám gazdasága nőhet, 1,6 százalékkal. Átlagosan az öt ASEAN ország GDP-je 3,4 százalékkal csökkenhet.

A globális gazdaság 4,4 százalékkal csökkenhet 2020-ban, majd 5,2 százalékkal nőhet 2021-ben.

(Borítókép: MTI)

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!