A Fed elnöke szerint az amerikai gazdaság csak akkor állhat helyre, ha az emberek biztonságban érzik magukat

2020. szeptember 30. 20:20

Az amerikai gazdaság akkor állhat vissza a koronavírus előtti szintre, ha az emberek biztonságban érzik magukat és a gazdasági aktivitás visszatér a normális szintre – mondta el Jerome Powell, a Fed elnöke szeptember 21-én.

2020. szeptember 30. 20:20
null

Az amerikai gazdaság egyes szektoraiban – mint a kiskereskedelem vagy az ingatlanpiac – elindult a fellendülés, de a fertőzöttek száma folyamatosan növekszik és a

Kongresszus nem tudott megállapodni a további jövedelmi támogatásokról.

Az ország gazdasága attól függ, hogy sikerül-e ellenőrzés alá vonni a vírus terjedését és kormányzati szinten megegyeznek-e a döntéshozók.

A Fed több billió dollárral és nulla százalékos alapkamattal támogatta a gazdaságot. Az elnök elmondta, hogy a banknak továbbra is van mozgástere, de költeni nem tud, hanem kizárólag kölcsönadni.

Powell szerint további kormányzati támogatásokra lenne szükség,

de egyelőre lassan haladnak a tárgyalások a demokraták és a republikánusok között.

A döntéshozók 2,2 billió dolláros támogatást nyújtottak a „CARES Act” törvény keretében az amerikai gazdaságnak, támogatva a munkaerőpiacot is.

Larry Kudlow, a Fehér Ház gazdasági tanácsadója szerint az amerikai gazdaság önfenntartó és erős, a fellendülés nem feltétlenül igényel további támogatást.

(Borítókép: MTI)

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Salamander
2020. október 07. 10:28
Az amerikai gazdaság akkor állhat vissza, ha a FED nem magánbankként fog működni, hanem valódi Amerikai Nemzeti Bank lesz.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!