Védik a hazai szektorokat, mégis nőttek a külföldi befektetések Lengyelországban a válság alatt

2020. június 23. 11:04

Kevés országnak sikerült növelnie a külföldi tőkebefektetések számát a koronajárvány alatt.

2020. június 23. 11:04
null

A történelem leggyengébb befektetői hangulata figyelhető meg manapság a világban, Lengyelországban ennek ellenére a külföldi közvetlen befektetések (FDI) száma még nőtt. Az országban 2020 első hónapjaiban 165-re emelkedett a szám a tavalyi 145-höz képest.

A Financial Times fDi Markets elemző csoportjának adataira hivatkozva a lengyel Puls Biznesu (PB) napilap azt írta, hogy csak néhány országnak sikerült növelnie a közvetlen külföldi befektetések beáramlását az év első négy hónapjában, Lengyelországot is beleértve. 

Ráadásul Lengyelország az első helyet foglalta el a már bejelentett beruházások száma alapján. A lengyel beruházásokat az ingatlanbefektetések és a megújuló energia hajtotta.

A beruházások annak ellenére növekedtek, hogy Lengyelország is komolyan védi a hazai stratégiai ágazatokat az ellenséges külföldi felvásárlások ellen.
 

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Nehidd El
2020. június 23. 13:08
A jogállamiság sárba tiprása miatt ők is teljesen elszigetelődtek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!