A japán jegybank bővített kerettel támogatja a bajba jutott vállalkozásokat

2020. június 23. 17:03

A japán nemzeti bank bővített kerettel folytatja a harcot a koronavírus gazdasági hatásai ellen.

2020. június 23. 17:03
null

A jegybank június közepén bejelentette, hogy kibővíti a koronavírus által sújtott vállalkozások támogatására létrehozott alapot és továbbra is fenntartja a laza monetáris politikát.

A vállalati finanszírozási alapot 75 billió japán jenről 110 billióra növelik (ez 1,02 billió amerikai dollár). Ez a bővítés annak a csomagnak a része, amelyben a központi bank 30 és 25 billió dolláros kamatmentes hitelprogramjai is találhatók a kis- és középvállalkozások számára.

A központi bank továbbra is fenntartja a vállalati kötvények és értékpapírok 186 milliárd amerikai dollár értékű idei vásárlási célját.

A japán gazdaság nagyon gyenge lábakon áll, de

a nemzeti bank szerint a növekedés elkezdődhet.

Az export és az ipari termelés, valamint a beruházások is drasztikusan lecsökkentek a járvánnyal párhuzamosan.

A munkanélküliség nőtt, aminek következtében a magánszemélyek fogyasztása csökkent, ez pedig leginkább a szolgáltató szektort érintette.

A nemzeti bank szerint a helyzet nehéz lesz egészen addig, amíg a koronavírus jelen van az országban, de a gazdasági aktivitás fokozatosan helyreállhat. 

(Borítókép: MTI)

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!