Orbán Viktor nem adósítja el titokban az országot

2020. április 27. 09:56

Kedves DK-sok, valaki szóljon a vezetésnek, hogy totál butaság az „Orbán Viktor titokban adósítja el az országot” szöveg.

2020. április 27. 09:56
Király Júlia

„A jelenlegi gazdasági helyzetről és a kilátásokról a legjobb hivatalos elemzés az Államadósság Kezelő Központ által a valóban kiugróan sikeres eurókötvény kibocsátáshoz készített befektetői tájékoztató (sajnos, csak angolul elérhető, de azért mellékelem, mert az adatok, ábrák önmagukért beszélnek). (Zárójelben:kedves DK-sok, valaki szóljon a vezetésnek, hogy bár nagyon szép, populista, sokak szívét melengető, de totál butaság az »Orbán Viktor titokban adósítja el az országot« szöveg. Nem adósítja el, nem titokban, és nem hibás lépés. )
https://www.akk.hu/uploads/Y79X8jn0.pdf

Összesen 118 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Corvus
2021. január 01. 14:50
Szemmel láthatóan remekül szorakozol a saját hülyeségeden.Van ilyen a Te dolgod.Ezért nem is füznék kommentárt a mondandodhoz. Az viszont hogy hogy valami csak általad elképzelt -arendkivül buta emberekre jellemzően -pulpitusrol osztod az észt elképesztöen pökhendi modon megér egy kommentet. Alapvető közgazdasági ismeretek nélkül lehet élni,de ezt mécének állitani mások elé az már más tészta.A hitel és a kötvény között óriási a különbség. A kötvény esetében a kibocsájtó határozza meg a kamatot és a futamidőt. Amit a vevő vagy megvesz vagy nem .Ha van kellő bizalom a kibocsjtó felé/vagyis stabil erős a gazdaság/ indulhat a licit.Mozambik például hiába probálna kötvényt kibocsájtani a kutya sem venné meg. A hitelt többnyire azok veszik fel akik a kötvény kibocsájtással meg sem probálkozhatnak. A hitelező ugyanis meghatározhatja a kamatot,a felhasználás módját és a futamidőt is.Sikeres kötvény kibocsájtás /a mostani egyértelmüen nagyon sikeres volt/ jelzi a pénzpiac bizalmát az ország és természetesen a kormány iránt:most lehet heherészniami csak azt jelzi hogy rendkivül vidám életed lehet ha a butaságodon mindig képes vagy röhögni.
harcimarci
2021. január 01. 14:50
Ugyan. Fogadjunk, hogy csupán arról van szó, hogy Király inkább a Momentumhoz húz. A globalisták itthoni királycsináló globlib elitjéből ő valószinűleg azok közül való, akik Fletóékat minél kisebb szerepben látnák a várva várt Zellenzéki kormányban. Vagy tévednék? Szóval csak óvatosan Júliával. Ő volt az, aki 2010 után a bankadó miatt olyan siránkozást csapott , hogy még saját bankvezér kollégája is beszólt neki. Ami pedig a Gyurcsányékat illeti, nyugodtan el lehet küldeni őket a 3,14-be. Emlékezzünk 2008-2009 re, amikor éppen ők, éppen azon siránkoztak, hogy az Államadóság Kezelő Központ hiába bocsátott ki kötvényeket, a kutya sem akart jegyezni belőle. A külföld annyira leírta a Gyurcsány kormányt és az általa leamortizált gazdaságot, hogy nem voltak hajlandóak finanszirozni az országot. Ezt követően kellett hitelt felvennie Gyurcsányéknak. Az IMF-től. Na, ez volt az ország eladósítása. És ezt éppen Gyurcsány Ferenc vitte végbe. Egyébként minden ország bocsát ki hasonló kötvényeket ,a sikeres jegyzés az ország gazdasága iránti bizalmat tükrözi. Érdekelne végül, a DK saját szavazói közül senki sincs felháborodva, hogy ennyire hülyének és tudatlannak nézi őket az országot tényleg eladósító Gyurcsány? Elvégre nekik (is) kellett azt az IMF hitel adósságot visszafizetniük....
OrangeOrder
2020. szeptember 25. 19:17
Most kell vigyázni, mert dörgölőzik! :D
Biivisz
2020. szeptember 22. 15:11
"Ezek szerint létezik olyan hazugság, amit még Király gyomra sem vesz be?" Szerintem inkább csak az van, hogy szóltak neki, a korábbi - jószándékúnak álcázott - facebook okoskodása (https://makronom.mandiner.hu/cikk/20200316_a_panik_rossz_tanacsado) simán kimerítheti a rémhírterjesztés fogalmát. (Szerintem az is volt, amúgy: egy - a válságot még egy pénzügyivel is megfejelni szándékozó - gyenge próbálkozás, hogy az emberek rohamozzák meg a bankokat). És most szeretne jópontokat szerezni, nehogy az ügyészség a járvány után rászálljon.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!