A közgazdaságtan a fehér ember mágiája

2019. július 29. 10:40

De már halványul a varázsereje.

2019. július 29. 10:40
null
Robert Skidelsky

„A hódítás, és nem a misszionáriusok terjesztették el a kereszténységet a világban. Igaz ez a nyugati társadalomtudományra is és a nyugati értékekre általában. A nem nyugati országok azonosultak a nyugati fejlődési modellekkel, különösen ami a gazdasági fejlődést illeti, mivel szabadulni akartak a nyugat fennhatósága alól. Ezért lehet még egyelőre népszerű a közgazdaságtan (ami egy nyugati találmány). A fehér ember mágiája. De a mágia mögött meghúzódó hatalom és tekintély elvesztésével a varázserő is elhalványul. A nem nyugati világ továbbra is másolni akarja a nyugat sikerét, de ezt a sikert a saját eszközeivel fogja elérni. A Chicagói Egyetem és az MIT utat engednek majd a kínai és indiai egyetemeknek, aztán a nem nyugati emberek eldönthetik, mely nyugati értékekkel kívánnak azonosulni.”

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
duzur
2019. szeptember 23. 21:44
Valami ilyesmit gondolok én is...
duzur
2019. szeptember 23. 21:43
Valami ilyesmit gondolok én is...
igort
2019. szeptember 06. 23:54
nem rossz :)
abraxas
2019. szeptember 03. 14:55
A kommunisták is valami hasonlót gondoltak. Csináltak is cipészekből, Beszkárt-ellenőrökből gyárigazgatókat. És csodálkoztak, amikor tönkrementek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!