NYT: Kínai internálótábor mellett tartott céges bulit a McKinsey tanácsadócég

2019. január 03. 09:10

A New York Times cikket írt arról, hogyan működik együtt a tanácsadócég a kínai kormánnyal: kiderül, hogy humanitárius válság helyszínére szervezték a céges bulit és hogy a tanácsadók egy kínai ügyfele volt az a cég is, amely a sokat vitatott dél-kínai mesterséges szigeteket építette.

2019. január 03. 09:10
null

A lap részletesen bemutatja a tanácsadócég együttműködéseit az általuk korruptnak tartott országok, Törökország, Ukrajna vagy Oroszország kormányaival, vagy éppen korrupcióval vádolt volt maláj vezetőkkel.

Mára a száz legnagyobb kínai állami vállalatból 22-nek a McKinsey ad tanácsokat.

Az USA bezárkózásával a nemzetközi tanácsadócégek előtt számos lehetőség nyílhat, hiszen így az emberi jogokra és a nem üzleti szempontokra még kevésbé kell tekintettel lenniük, jó példa erre az idézett kashgari céges ünneplés, csupán négy mérföldre attól a tábortól, ahol több ezer kínai muszlimot tart fogva Kína.

Az internálótáborhoz közel a tanácsadócég alkalmazottai vörös szőnyeges, máglyatüzes, tevegeléssel egybekötött eseményen pihenhettek meg – írja a Business Insider.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!