Film készült Ennio Morriconéról

2021. augusztus 12. 10:13

A filmet a 78. Velencei Nemzetközi Filmfesztivál kereteiben mutatják majd be.

2021. augusztus 12. 10:13
null

A tavaly elhunyt kétszeres Oscar-díjas legendás olasz zeneszerzőről régi alkotótársa, Giuseppe Tornatore (Cinema Paradiso) készített dokumentumfilmet. Az Ennio című filmet a versenyprogramon kívül mutatják majd be.

Harminc éven át dolgoztam Ennio Morriconéval. Csaknem az összes filmemet vele készítettem,

nem is beszélve a dokumentumfilmekről, reklámokról és egyéb projektekről, amelyeket hasztalan próbáltunk összerakni” − idézte fel a rendező, hozzátéve, hogy az évtizedek alatt kettejük barátsága egyre erősebbé vált. 

A dokumentumfilmben mások mellett megszólal Bruce Springsteen amerikai rockzenész, Quentin Tarantino filmrendező és Hans Zimmer német zeneszerző.

Morricone tavaly júliusban, 91 éves korában halt meg. Karrierje során több mint 500 film zenéjét írta, köztük az Egy maréknyi dollárért, a Volt egyszer egy vadnyugat és az Aljas nyolcas című klasszikusokét.

Nyitókép: MTI/Mohai Balázs

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
syphax
2021. augusztus 13. 07:30
Ennio Morricone KIVÁLÓ--SŐT ZSENIÁLIS-- FILM-ZENESZERZŐ VOLT. DE! KARMESTERNEK? A KÖZEPESTŐL IS SOKKAL-SOKKAL GYENGÉBB. Sajnos amiket Ő művelt egy-egy zenekar élén, az nem volt egyéb, mint IDÉTLEN HADONÁSZÁS. A FÖLHANGZÓ ZENTÉTŐL TELJESEN FÜGGETLEN FÖLSŐTESTI TORNAMUTATVÁNY...ÉS ILYESMI.
az ember
2021. augusztus 12. 11:54
Az Aljas nyolcas nem klasszikus és soha nem is lesz az. Zenéjében főleg a fúvósszekció adott pluszt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!