Valahol Európában lesz a Tesla második Gigagyára

2016. november 16. 14:30

A Tesla új európai üzemében elektromos járművek és hajtóművek mellett a jövő energiafelhasználását meghatározó lítium-ion elemek gyártásán lesz a főhangsúly.

2016. november 16. 14:30

Elon Musk a Tesla automata gyártórendszerének tervezésében és fejlesztésében résztvevő Grohmann Engineering felvásárlásának bejelentése után közölte, hogy valahol Európában tervezik felépíteni cége második Gigagyárát. A pontos helyszínt jövőre árulja el.

A Gigagyár 2 lítium-ion elemeket és elektromos autókat is fog gyártani. Több helyszínt tanulmányoznak, az új integrált létesítményben nagyszériás Tesla-jármű, elemek és hajtóműgyártást terveznek, évi 100 ezerről 600 ezerre emelnék az elkészült autók számát.

A nevadai Fremontban lévő Gigagyár 1-et eredetileg csak elemgyártásra tervezték, tehát komoly előrelépésről beszélhetünk. A két Gigagyárban előállított elemek meg fogják változtatni energiafogyasztásunkat. Nem véletlen, hogy szinte az összes Tesla-termék elemmel működik. Az európai üzemmel olyan mértékben fellendülhet a cég elemgyártása, ami a nevadaiban kivitelezhetetlen lenne.

Musk elmondta, hogy az új gyárban egy év alatt több lítium-ion elemet készítenek, mint amennyit a cég összesen gyártott 2013 óta. A gyártás növelésével a Tesla felvillant valamit a jövő elemeken keresztül történő energiafogyasztásából.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!