A kézműves sör zombivá változtatja az embereket

2016. november 02. 13:56

Ahogy körülnéztem, észrevettem, hogy az egész hely tele van olyan emberekkel, akik öt kis pohárral üldögélnek és jegyzetelnek. Ez nem egy bár. Ez a kibaszott Testrablók támadása. Interjú.

2016. november 02. 13:56
Anthony Bourdain

Úgy hallottam, hogy nemrég kapott a fejére a sörsznoböoktól. Gyakran történik meg ez?

Bourdain: Gyakran. A legmérgesebb kritikusaim azok, akik nekem esnek azért, mert bármelyik hagyományos hideg sört megiszom az adott helyen, nem pedig a legjobbat a környéken. Nem vettem ugyanis a fáradságot, hogy sétáljak még tíz háztömböt a mikrofőzdéig, ahol valami kibaszott Mumford and Sons IPA-t csinálnak. Ezen egyesek teljesen kiakadnak. De figyu, szeretem a hideg sört, és szeretem jól érezni magam. Nem szeretek a sörről beszélgetni, tényleg. A borról se. Szeretek sört inni. Ha elém teszel egy nagyon jót, egy jó kézműves sört, élvezni fogom. De nem fogom elemezgetni.

San Fransiscoban voltam, sört akartam inni, és besétáltam erre a helyre. Azt hittem, egy régi bár. Leültem, felnéztem, és észrevettem, hogy hatalmas választék van olyan sörökből, amelyekről sose hallottam. Ami szuper. Oké, szóval valami főzdés pubban vagyok. Mi lehet jó? De ahogy körülnéztem, észrevettem, hogy az egész hely tele van olyan emberekkel, akik öt kis pohárral üldögélnek és jegyzetelnek. Ez nem egy bár. Ez a kibaszott Testrablók támadása. Ez nem jó. Egy bár nem erről kéne, hogy szóljon, hanem arról, hogy kicsit szétesel, szétszeded az érzékeidet, jól érzed magad, beszélgetsz másokkal, esetleg rossz döntéseket hozol és aztán szomorkodsz az életeden. Nem arra van, hogy ott üldögélj, és elemezgesd a söröd. Ez nem etikus.

Ugyanez: ülök az asztalnál, valaki kihozza az egyik fantasztikus, világmegváltó bort a másik után. De, tudod, csak mondd meg a nevét, meg hogy honnan van, és enyni elég. Nem kell tudnom, hogy melyik kibaszott dombról van, vagy ki ültette el a szőlőtőkéket és honnan hozták. Nincs rá szükségem. Már megittam, öreg. Egyszerűen… Nem érdekel.

Összesen 52 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hátakkor
2017. február 13. 20:12
A nagyüzemi sörök marketing termékek, zöme - szándékosan - messze van a sörtől. Csehországban meg Bajorországban lehet jó söröket inni. A jó sör először is friss.
lantose70
2016. november 28. 11:18
Igaza van teljesen. A nyugati civlizáció szuicid depressziója itt is tetten érhető. A belvárosi hippi alterbalosok ránk akarják erőltetni ezt az idegen sör és borsznobizmust, hogy aztán pénzügyi népirtást hajthassanak végre.
metálgitár
2016. november 20. 12:53
Mondjuk pont a kézműves söröket nem kellene fikázni: a kocsmai kínálatban is kapható magyar kézműves sörök rendszerint toronymagasan verik a nagyüzemi mezőnyt, és árban is ugyanott vannak. Abba pedig kár belekötni, hogy valakinek a sör- (vagy a bor-) kóstolás a hobbija. Szerintem Bourdain úrnak is van olyan szabadidős elfoglaltsága, amit az emberek 90%-a haszontalannak és élvezhetetlennek tart.
Kolompár Tarzan
2016. november 16. 18:30
Nah, ez igazi, liberalis poszt. Ez az Antony gyerek Michelen csillagos chef. Kibaszott egzotikus kajákat csinál az éttermében, ahol nincs se rántott hús se töltött káposzta. Aki megnézi, hogyegy sajtot ki, hol, hány fokon érleli. Mert neki ez fontos, ezért kap csillagokat. Aztán jön valaki, aki ugyan ilyen a sörrel. Agt lenácizza, mert mást gondol, mint ő. Egyszerre buzi, liberálnáci és proli.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!