Angyali üdvözlet: sorozatot csinál Heinlein klasszikusából a SyFy

2016. november 16. 08:59

Hamarosan a tévéképernyőkön kel életre Robert Heinlein klasszikus regénye, az Angyali üdvözlet. A SyFy csatornán fog futni a történet, amely arról szól, hogy egy Marson nevelkedett, marsiak által felnevelt ember visszatér a Földre, megismerkedik a kultúrával – és meg is változtatja azt.

2016. november 16. 08:59

Tényleg nem lehet panasz mostanában a korábban sokat szidott SyFy csatornára: most a Paramount Television és a Universal Cable Productions készít sorozatot Robert Heinlein klasszikus sci-fi regényéből, az Angyali üdvözletből. Erről szól a regény, ami magyarul utoljára a JLX gondozásában, 1993-ban jelent meg:

Valentine Michael Smith, az első Mars-felfedezők elárvult gyermeke a marslakóknál nevelkedik, egy expedíció hozza vissza a Földre. Bár amikor leérkezik, a húszas éveiben jár, Smith mintegy kisgyermekként mint ismeretlen világot ismeri meg a földi életet. Szembe kell néznie azzal a nagy feladattal, hogy megtanuljon ember lenni. Sosem látott nőt, és nincs tudása az emberi kultúráról és a vallásokról sem. Smith a spiritualitásról és a szabad szerelemről vallott nézeteit terjeszti, és a Marson tanult pszichikus erőhatást gyakorolja. Idővel egyre több embert térít meg gondolkodásmódja, és messiás jellegű alakká válik, aminek igen nagy jelentőségű következményei lesznek.

A leendő készítők sajtóközleményben áradoztak arról, hogy mennyire fontos és izgalmas mű Heinlein munkája, és mekkora öröm, hogy ezzel az anyaggal dolgozhatnak. „A történet időtlen, és napjainkban talán még jobban hat. Rajongóként alig várom, hogy életre keltsük egy világszínvonalú televíziós eseményként” – mondta például az NBCUniversal Cable egyik vezetője, Bonnie Hammer, akinek egyébként ez az egyik kedvenc könyve.

 

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!