Az utolsó piszoárig steampunk hely a Krak'n Town

2016. október 07. 12:35

Kétszázkilencven év múlva nyílik egy kocsma a Budapesten, ahová már most érdemes betérni. A sör és a pubkaják mellett a rajongókat utolsó szögig megtervezett, háttérsztorival rendelkező steampunk környezet várja. Megnéztük magunknak a Krak’n Town nevű, Rákóczi téren álló éttermet/kocsmát, és jól éreztük magunkat.

2016. október 07. 12:35
Pintér Bence

Két nagy mechanikus fémpolippal szemezünk a József körút sarkán a Rákóczi térnél Pintér Máté kollégámmal és szerzőtársammal. A két polip által közrefogott cégérre a Krak’n Town nevet pingálták, az ajtóban pedig színes hajú, steampunk-cuccokba öltözött pincérek várják, hogy be merünk-e menni az ajtón. Mert hogy ez a hely „nem csak egyszerű búfelejtő, hanem az alvilági figurák egyik hírhedt központja”. Legalábbis 2306-ban, amikor a világ visszatért a gőzkorba, és a királyság sörmonopóliumával dacolva kell mérni a kézműves sört.

(Fotó: Krak'n Town Facebook)

Már ennyiből látszik, hogy nem egy egyszerű étterem/kocsma nyílt a nyolcadik kerületben, hanem egy olyan hely, amit a háttértörténettől kezdve az ét- és itallapon, meg a személyzet jelmezein át az utolsó piszoárig rendesen ki van találva és meg van csinálva. Persze bemegyünk, mert foglalásunk van, aztán árgus szemekkel figyeljük, hogy a boxok mélyén valóban „emberéletek árán megszerzett információk, lopott holmik, vagy épp tiltott technológiák” cserélnek-e gazdát.

Persze leginkább nyugati turisták, szülinapozó fiatalok és kiváncsiskodók foglalják el a kérdés nélkül gyönyörű belső tér boxait és asztalait. A plafonról léghajók lógnak, mindenhol csövek futnak, az egész hangulat annyira rendben van, hogy szinte azt várom, hogy a pincérek is szerepben maradva szólalnak meg - bár nem bánom, hogy nem így teszik. Az ilyen jól kitalált helyek egyébként mindig a vécén buknak el egy Palmolive-os műanyag flakonnal, de itt szó sincs erről: a piszoár rozsdás vasvödör, a kézmosó-adagoló is rozsdásra van pingálva.

(Fotó: Peter Hopsmalt von Corsair‎ Facebook)

Rég írtam utoljára étteremkritikát, de most megpróbálkozom valami olyasmivel is: az ételválaszték eléggé rendben van, a kézműves sörök sora pedig ottjártunkkor ugyan éppen korlátozott, de kielégítő. Én skót tojást kérek, kollégám pitét, Guiness-sörben párolt marhával. A két korsó sör érkezik először: sajnos nem jegyeztem meg a márkákat, és a kézmüvessör-forradalomból is rég elegem van, de rég ittam ilyen jót. A skót tojás attól skót, hogy húsbundában van ,de zöldségbundával is kérhető; a pitét én csak szemmel csócsálom, de legközelebb valószínűleg inkább én sem két főétkezés közé fogom beszorítani a látogatást.

A Krak’n Townban tehát minden a helyén van, nyugodt szívvel bátorítunk mindenkit, és főleg a steampunk-vonal rajongóit, hogy látogassák meg a helyet – de előtt mindenképpen foglaljanak asztalt, mert nem ritka a teltház. Addig pedig ajánljuk a NoSalty videóját: 

*

(Nyitókép: Krak'n Town Facebook)

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!