Átalakítják Karinthy egykori törzshelyét

2016. augusztus 25. 12:27

A Hadik átalakítása már javában zajlik, hogy elkészüljön a szeptemberi megnyitóra. A hely nemcsak külsőben, étel- és itallapjában, hanem programkínálatában is megújul. A design a szándék szerint egyszerre tartja majd a lépést az aktuális trendekkel, és őrzi meg a hely irodalmi szellemiségéhez illő környezetet.

2016. augusztus 25. 12:27

Féltékenységi drámáktól, botrányoktól, szócsatáktól volt hangos Kosztolányi Dezső és Karinthy Frigyes idejében a Hadik. A kultikus helyre alkotni és szórakozni jártak a század nagyjai, igazi bohém találkozóhely volt, ahol egy-egy jól sikerült vers után elihatták a kapott gázsit. Itt vettek fel Bőhm Aranka barátnői először nadrágot a szoknya helyett, és itt tartották beöltözős, vagy épp vetkőzős farsangjaikat is a húszas évek hírességei. Botrányos híre mellett a Hadik mindig is a művészek ihletője, és az irodalmi alkotások tetthelye volt. Itt írta Karinthy a Tanár úr, kéremet, sőt, Nemes Jeles László is az Oscar-díjas Saul Fia forgatókönyvét.

A szeptemberben újranyitó Hadik célja, hogy ezt az alkotói szellemiséget továbbörökítse, miközben követi az aktuális trendeket és a vendégek igényeit. A Vadászszezon nevű slam poetry bajnokság fordulói mellett ezentúl minden hétfőre jazzkoncerteket szerveznek, szombatonként pedig népszerű kortárs írókkal beszélgetnek majd az Irodalmi brunch-on. Az új étlapon minőségi alapanyagokból készült különlegességek lesznek, amelyek Apor Bálint tehetségét dicsérik. A fiatal séfet egyenesen a Gundel Étteremből sikerült a Hadikba csábítani, ahol például Lángert (lángosba csomagolt burgert), és egy Hadikra specializált Kacsatriót készít majd.

Az italkínálat is átalakul: csapolnak kézműves söröket, és lesznek koktélok is.

„A régi nagy, kultikus helyek újraélesztése mindig nagy kihívás. A Hadik kapcsán rá kellett jönnünk, hogy ha nem egy múzeumot akarunk fenntartani, vissza kell kapcsolnunk a város vérkeringésébe, ezért vált elengedhetetlenné az arculatváltás. A legendás hely szellemiségét ezentúl jazzkoncertek, slam poetry versenyek, irodalmi brunch-ok idézik majd fel és viszik tovább, miközben a bohémek kézműves söröket kérnek, és egy-egy lánger után ételszaftos kézzel írják le a legütősebb soraikat. A megújulás értékét erősíti, hogy az átalakítást művészek, designerek is támogatták, Újbuda önkormányzata pedig stratégiai partnerként segíti a munkánkat” – árulta el a kávézó csapata által a a Mandinernek küldött sajtóközleményben Bosznai Tibor, a Hadik alapító-ügyvezetője.

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
godless
2016. augusztus 26. 00:19
Slam poetry: a tehetségtelen, humortalan, fahangú, az artikulált beszédre jellemzően képtelen exhibicionista balfékek műfaja. Le vele! Próbáljatok meg magyarul verset írni és azt magyar hangsúlyozással előadni! Akinek van tehetsége, még sikerrel is járhat! Hmm, Nemes Jeles: egy fazon, akitől a hányinger kerülget, de ha ez szerintetek vendégcsalogató... A Hadik kávéház étel kínálata és cukrászati termékei eddig eléggé kiábrándítóak voltak, különösen ár-érték arány tekintetében, remélem a face lifttel egyetemben ez is javulni fog! Mindenesetre: hajrá Hadik!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!