Ilyen szép helyen fekszik Gombaszög

2016. július 18. 10:20

A Gombaszögi Nyári Tábor szervezői mutatják be time lapse-ben a múlt héten tartott fesztivál természeti környezetét.

2016. július 18. 10:20

Gombaszög Szalóc településrésze, Gömörben, a Sajó völgyében, a Szilicei-fennsík lábánál fekszik. A településrész mára elnéptelenedett, neve mégis ismerősen cseng a legtöbbünk fülében az ifjúsági találkozónak, illetve a cseppkőbarlangnak köszönhetően. Utóbbit az UNESCO világörökségnek nyilvánította, és benne találhatóak a Föld leghosszabb szalmacseppkövei is. A táborhely felett elterülő Szilicei-fennsíkot nemzeti parknak nyilvánították” – tudjuk meg a Gombaszögi Nyári Tábor honlapjáról.

A tábor a felvidéki fiatal magyarok nyári találkozója. Előadások, kulturális programok, koncertek és bulik is részét képezik Gombaszögnek, ami egyszerre fesztivál és szabadegyetem.

A „pártpolitikailag független” rendezvényt 2008 óta rendezik meg ebben a formában a Diákhálózat és más magyar civil szervezetek együttműködésében, a korábbi krasznahorkaváraljai helyszínt idén cserélték le Gombaszögre – ami eddig is a rendezvény névadója volt.

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nEjmEd
2016. július 19. 13:22
Megvan az is, ott voltak az esti koncertek. :)
Energetikus
2016. július 18. 20:36
a régi CSEMADOK színpada és nézötere az semmi ??? - pedig tízezrek jártak arra sok évig !!! - valami nincs, valami eltünt !!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!