HoloLens az űrkutatásban

2016. február 16. 07:17

A Microsoft és a NASA SideKick projektje a kibővített valóságot használja az űrjárművek tervezéséhez.

2016. február 16. 07:17



A Sidekick projekt 1 évvel ezelőtt indult nagy csendben, a cél a Microsoft és a NASA közös platformjának a kialakítása volt (a redmondi cég garázs projektje elég izgalmas dolgokat csinál mostanában). Erre a legmegfelelőbb a HoloLens holografikus kibővített megoldásának a bevetése volt. Ez ugyanis alkalmas arra, hogy mérnök és tudós csoportok távolról tudjanak ugyanazon technológiai megoldáson dolgozni a HoloLens által. Itt 3D virtuális tervezésre kell gondolni egy-egy alkatrész tökéletesítésére például a marsjárókon. 



Eddig titkoltál mivel is foglalkozik a Sidekick, a NASA most leleplezte a projektet, Jeff Norris mutatta be mivel foglalkoznak a Vision Summit-en egy remek prezentációval. A NASA a Jet Propulsion Laboratory-ban használja sikeresen a HoloLens-et, ennek a Procedure Mode-ját, ami a 3D tervezést könnyíti meg.

 

Így már a fizikai tesztelés előtt össze tudnak állítani „működő” darabokat, ha a virtuális tesztek során hibák adódtak, azt még a rendes valódi tesztek előtt is lehet korrigálni. A hologramok a a maga valóságában mutatják az eszközt, ezeket darabokra lehet „szerelni” és tökéletesíteni is, vagy kicserélni a nem működő vagy „hibás” virtuális darabokat. A HoloLens így az Autodesk Fusion 360 mellett a második ipari felhasználóját és befektetőjét találta meg.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!