Facebook Sports Stadium

2016. január 21. 13:04

Mark Zuckerberg elindította végre rajongói sportcsatornáját a közösségi médiás alkalmazásán.

2016. január 21. 13:04

A Facebook állítólag böngészőt is készít már, látható nem szeretné, ha elvándorolnának a közösségi médiás alkalmazásáról a felhasználói. Minden a tartalomról szól 2016-ban már, nem véletlen, hogy lecsaptak a 650 milliónyi sport őrültre is végre. A Facebook Sport Stadium-on a legnépszerűbb meccseket lehet nyomon követni (amerikai futball elsősorban). Az igény már eddig is meg volt erre, hiszen egy-egy (soccer) focimérkőzésről is itt vitáztak az egyes csapatok szurkolói vagy méltatták, vagy szidták a csapataikat és a játékosokat.

A dedikált és valós idejű történéseket nyomon követő speciális sport aloldal már régóta a facebookozó nép egyik fő követelése volt, most megkapták a GYES-en lévő Mark Zuckerbergtől ezt, aki maga is nagy sportrajongó mellékesen. A cél a közös élmény megerősítése, a Sport Stadium-on egy-egy meccs olyan lesz, mintha tényleg egy rendes stadionban ülnénk, pl. Felcsúton. Persze ehhez profi körítés is tartozik, vagyis szakértői kommentek, a csapatokról minden infó és a szakújságírók méltatásai vagy lehúzásai.

Nem hiányozhatnak az aktuális eredmények és táblázatok sem, a bajnokság helyzete, neves játékosok életútja és bulvár pletykák róluk és a feleségeikről vagy szeretőikről. Statisztikák a kockáknak, illetve ha nem felel meg valakinek az internet megtalálhatja azt is melyik TéVé csatorna adja élőben, vagy hol lesz az ismétlése az adott mérkőzésnek.

Első körben az amerikai focival kezdik a Sport Stadium bevezetését, majd jön a kosárlabda és a soccer, vagyis európai foci is. Nyilván az EB 2016-ra már Európában is elérhető lesz, mert nem hagyhat ki Mark egy ilyen zsíros hirdetési lehetőséget. Jelenleg ugyan az amerikai nép első számú operációs rendszerén az iOS-en működik csak, de jön a szegényebb réteg Androidos mobiljaira is hamarosan. Remélhetőleg azért nem kell júniusig, az EB kezdetéig várni az alkalmazásra, mert van egy halom olyan sportág, ami megérdemelné ezt a facebookos közösségi médiás körítést azonnal itt Európában is.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!