Fessünk drónokkal karácsonyra

2015. december 20. 09:52

Ma már mindenki elektromos fényorgiával köszönti a karácsonyi ünnepeket, lehet ezt fokozni még giccsessé téve drónokkal a megtestesülés ünnepét.

2015. december 20. 09:52
Kelly Hodgkins

A Dronemaker Ascending Technologies a karácsonyi ünnepeket emlékezetes módon szerette volna megünnepelni, ezért egy speciális „fényvarázslattal” rukkolt elő. A házak LED-es ünneplő ruhába öltöztetése már elavult, 2015 sztárjai a drónok, így ők most ezzel a kortárs technológiával oldották meg az ünnepi díszkivilágítást. Drónokkal festették meg az eget, karácsonyi jelképeket és figurákat felfestve a sötét égre. A feladatot az Ascending Technologies Asctec Falcon 8 UAS drónjaival oldották meg sikerrel, igaz a feladat oroszlánrészét az AscTec Navigator repüléstervező és menedzser szoftvere oldotta meg. Az ábrákat előre megtervezve, majd a helyszínen az időjárási viszonyokhoz igazítva kellett az égen is láthatóan és látványosan megjeleníteni. Egy karácsonyfa csillagokkal körülvéve nem egy ötperces drónos munka volt, többször korrigálni is kellett a szél miatt, illetve az egész ábra tökéletesítés láthatósága végett.

A repülést le is filmezték, hiszen csak így lehetett megörökíteni a műalkotást. Minden drón speciális nagy fényerejű LED-el volt ellátva (ezzel festettek az égre) és egy A7S Mark ii kamerával videózták le az ábra elkészültét, majd ezekből a felvételekből állították össze a kész ábrát. Az egész kb. 10 percig tartott a valóságban csupán, de a drónok repülése 2m/s sebességgel történt. A cél az volt, minél pontosabban lehessen a kijelölt pontokat megjeleníteniük, hogy a kívánt ábra, a tervekben szereplőhöz minél inkább hasonlíthasson. A Mikulás volt a legnehezebb feladat, mert 391 pontból állt és ezeket 10 perc alatt kellett bejárniuk a drónoknak. A legegyszerűbb az a karácsonyi ajándék doboza volt, 68 pontból készült és csak 5 percbe telt az elkészítése. Amint elkészültek az alkotások, már csak meg kellett vágni a felvételeket és zenét alátenni és kész is volt a karácsonyi prezentáció. Az egészből pedig egy 3 perces filmet raktak össze a végén, hogy mire képesek a drónok, ha ünnepi feladatot kapnak 2015-ben.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!