Sörtúra az Egyesült Államokban

2015. november 06. 16:33

A sör szerelmeseinek készített USA-térképet egy adattudós. 20 ezer kilométer, 100 söröző, 28 állam, 20 nap.

2015. november 06. 16:33

A Flowing Data blogot vezető adattudós, Nathan Yau a söröket és sörfőzdéket értékelő RateBeer oldal top 100-as listája alapján elkészítette az Egyesült Államok 100 legjobb sörözőjének térképét. A RateBeer-en ugyan 72 szerepel, de kettőt kihagyott közülük: az egyikhez semmilyen hivatalos helyet nem talált, az anchorage-i pedig a messzi Alaszkában van, ezért nem tervezhető vele ideális autósútvonal.

Yau genetikus algoritmussal dolgozott. Az algoritmus több kézenfekvő megoldással kezdte, kiválasztotta a legjobbat, azt addig hasonlítgatta más opciókkal, amíg nem talált még jobbat.

A közel 20 ezer kilométer út 40 államon megy keresztül, 28-ban kell megállni. A kijózanodást is bekalkulálva, az összes egység meglátogatása 20 napig tart.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!