SzójaRobot: a jövő az önjáró növényeké?

2015. október 18. 09:30

Mi történik, ha keresztezzük a robotot a szójával? Egy meglepő szimbiózist kapunk, de növényünk is ideálisan fejlődik távollétünkben.

2015. október 18. 09:30

A SzójaRobot a Purdue University „találmánya", ők kezdetben a laboratórium mikro-kertészetét szerették volna automatizálni. Az ötletet meglepő módon egy szociológus Shanonnon McMullen találta ki: mi lenne ha miniatűr robotok gondoskodnának a kísérleti szójanövénykékről. A végső változatban egy mesterséges szimbiózist alkottak meg így. A robotok gondoskodnak a növénykékről, öntözik őket, ha szenzoraik érzékelik, hogy a talaj nedvessége egy bizonyos határ alá süllyed. De mindig a megfelelő fényt is megkeresik nekik, vagyis vagy az ablakhoz viszik őket, vagy más mesterséges (LED) fényforráshoz. A SzójaRobot valószínű, hogy a nagyközönség számára is elérhető lesz, hiszen bármilyen növényről tud gondoskodni „gazdái" távollétében, csak az adott növényfaj igényei szerint kell programozni.

 

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!