Nem kell leengedni a Balaton vízét

2013. április 11. 09:21

Az elmúlt időszakban leesett csapadék és a Zala folyón érkező árhullámok hatására a Balaton vízszintje is emelkedett, de emiatt a következő napokban nem lesz szükség vízleeresztésre.

2013. április 11. 09:21

Az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF) szerdán az MTI-vel azt közölte: a Zala vízgyűjtőjén leesett csapadék, a Zalán érkező árhullámok hatására a Balaton vízállása elérte a 110 centiméteres „üzemvízszinthatárt”. Kiemelték: a Balaton vízszintszabályozásának meghatározásánál elsődleges szempont, hogy a tó vízmennyisége és minősége egész évben megfelelő legyen, az üzemvízszintek között maradjon. „A jelenlegi meteorológiai előrejelzések és hidraulikai számítások alapján a tóból történő vízeresztésre a következő napokban nincs szükség” – tették hozzá.

Fotó: Ciripbogár

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tetigi
2013. április 26. 19:49
A kérdésedre ott van a válasz a rövidke kis cikkben: „A jelenlegi meteorológiai előrejelzések és hidraulikai számítások alapján a tóból történő vízeresztésre a következő napokban nincs szükség.” Bár nem hiszem, hogy ha szakember nyilatkozott, tényleg hidraulikát mondott hidrológia helyett...
polnemkor
2013. április 15. 16:12
Azér' mondom!! Amúgy vajon mi változott a legutóbbi direktíva óta? Túl sokan tiltakoztunk?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!