Borkai megnyitotta az idei vitorlásszezont

2012. május 12. 12:30

Megnyitotta az idei vitorlásszezont szombaton a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke. A balatonfüredi eseményen Borkai Zsolt mellett felszólalt még Bóka István, a város polgármestere és Gál András Levente, a vitorlásszövetség új elnöke is. A beszédeket követően a vitorlások megkoszorúzták a Balatont, majd kezdetét vette a szezonnyitó verseny.

2012. május 12. 12:30

Borkai Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke nyitotta meg szombaton az idei vitorlásszezont Balatonfüreden, ahol a hagyományoknak megfelelően évadnyitó versenyt is rendeznek. Az ünnepélyes eseményen Borkai arról beszélt, hogy január elseje óta a MOB-hoz nem csak az olimpiai sportágak felügyelete, irányítása tartozik, hanem valamennyi sportágé, ami nagy felelősség. Szólt a vitorlássport fejlődéséről, valamint a londoni olimpiáról, melyen jó eredményeket vár a sportolóktól.

Bóka István (Fidesz-KDNP), Balatonfüred polgármestere miután eredményes munkát kívánt Gál András Leventének, a Magyar Vitorlás Szövetség nemrégiben kinevezett elnökének, azt emelte ki, hogy Balatonfüred a vitorlázás bölcsője és fellegvára egyben, a város rendkívül büszke az e sportágban elért eredményeire. A polgármester külön szólt a Balatonfüredi Yact Clubról, ahol véleménye szerint kitűnő nevelőmunka folyik, két szörfösük részt vehet a londoni olimpián, két vitorlázójuknak pedig jó esélye van a kvalifikáció megszerzésére. Mindannyiuknak eredményes versenyzést, a vitorlásoknak jó szelet kívánt.

Gál András Levente azt emelte ki, hogy világszínvonalú eredményei vannak a magyar vitorlássportnak, de az utánpótlás nevelésére a jövőben nagyobb hangsúlyt kell fektetni, még több fiatallal kell megszerettetni ezt „a nem olcsó, de életre szóló élményt jelentő sportot”. Az eseményen Borkai Zsolt megnyitója után a vitorlások a hagyományokhoz híven megkoszorúzták a Balatont, majd vitorlát bontottak és kezdetét vette a szezonnyitó verseny.

 

Fotó: vitorlasbalaton.hu

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
cili
2012. május 14. 11:23
Vagy még is?
cili
2012. május 14. 11:23
No comment..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!