Kétszalag: tókerülő verseny katamaránoknak

2012. március 04. 12:48

A dinamikusan bővülő hazai katamarán-mezőny idén új tókerülő versennyel gazdagodik: a Kékszalag Fesztivállal egybekötött Kétszalag kifejezetten a kéttestű hajóknak szól majd 2012. július 7-én. Az esemény a Budapest Boat Show-n mutatkozott be, ahol jó néhány katamaránt is megcsodálhatnak a látogatók.

2012. március 04. 12:48
Balogh Ákos Gergely

Az idei, március 1-től 4-ig tartó Budapest Boat Show kiemelten foglalkozik a katamaránokkal, több kéttestű hajót is kiállítottak a Hungexpo G pavilonjában. Ezek közül a két legimpozánsabb a vörös Kenguru Concept 25 és a fekete-arany testű One d'Or cat 35, előbbinek az árboca egészen a csarnok tetejéig ér, az utóbbi árboc és vitorlázat nélkül látható.

Március 2-án, szombaton az új tókerülő versenyt, a Kékszalag Fesztivál kísérőrendezvényeként idén először megrendezendő Melanomamobil Kétszalagot mutatta be a kiállítás színpadán a Katamarán SE-t képviselő Bakonyi József és Székely András, valamint a szponzor képviseletében Braun János. A katamaránoknak szóló, 2012. július 7-i megmérettetésen a Balaton keleti medencéjét kell megkerülni, füredi indulással, fűzfői és zamárdi bólyákkal, végül füredi befutóval. A versenyen legalább 30 hazai hajó nevezésére számítanak, de akár 40-50 résztvevőt is elképzelhetőnek tartanak – a Kékszalaghoz képest könnyebbség, hogy a nevezésnek nem feltétele a kék könyv. Reményeik szerint 2020-ra már 80-an vesznek részt a Kétszalagon.

A szervezők azzal számolnak, hogy 3-4 Beaufort erősségű szélben 2-3 óra alatt teszik meg a katamaránok ezt a távot, a szintidő még nem végleges, de valószínűleg 6 óra lesz.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!