Fliegauf filmjét dicsérik a német lapok

2011. április 07. 13:16

Fliegauf Benedek angol nyelven forgatott új játékfilmjét, a Womb - Méh című filmet méltatta két német újság, a Süddeutsche Zeitung és a Die Welt is.

2011. április 07. 13:16

Fliegauf Benedek angol nyelven forgatott új játékfilmjét, a Womb - Méh című filmet méltatta a Süddeutsche Zeitung. A lap a szerelem és a gyász rendkívüli történetéről írt. Anke Sterneborg szerző szerint a film a science-fiction és a szerelmi melodráma vegyülete: olyan történet, amelyben Fliegauf Benedek a legművészibb igényességgel él a filmi mesélés valamennyi eszközével.

A német újság a filmet bemutatva interjút közölt a Rebeccát alakító, Bond-lányként ismert Eva Greennel, aki szembeszállt azokkal a nézetekkel, amelyek szerint a film csupán egy különös science-fiction alkotás lenne. Szavai szerint a Womb valójában egy határtalan szerelem története. A Die Welt szerint a filmben Fliegauf Benedek a klónozás korszakában zajló szerelemről mesél. A szerző részletesen ismerteti a történetet, méltatva a fiatal magyar avantgárd rendezőt, továbbá az operatőr, Szatmári Péter munkáját és nem utolsósorban a gyönyörű francia színésznő, Eva Green alakítását.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!