Magyar filmek Ázsiában

2011. március 19. 12:37

Fliegauf Benedek, Mundruczó Kornél és Tarr Béla filmje is meghívást kapott a 35. Hongkongi Nemzetközi Filmfesztiválra. Az esemény március 20. és április 5. között 56 országból közel 300 filmet vonultat fel.

2011. március 19. 12:37

Vasárnap este kezdődik Ázsia legfontosabb filmes rendezvénye, a 35. Hongkongi Nemzetközi Filmfesztivál, amely március 20. és április 5. között 56 országból közel 300 filmet vonultat fel. Meghívást kapott az esemény „Mesterek” elnevezésű válogatásába Tarr Béla berlini nagydíjas filmje, A torinói ló. Ez lesz egyben az utolsó Tarr-filmként számon tartott alkotás ázsiai premierje is.

A filmfesztivál 2005-ben nagyszabású retrospektív vetítéssorozat keretében mutatta be Tarr életművét. Legutóbbi filmjének március 26-i díszbemutatójára a fesztivál honlapja szerint már az összes jegy elkelt. A hongkongi filmfesztivál Mundruczó Kornél Cannes-ban debütált Szelíd teremtés című moziját és Fliegauf Benedek Womb-ját is bemutatja.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!