Eladó a Keresztapa egyik színhelye

2010. december 06. 09:03

Közel hárommillió dollárért bárki megveheti azt a házat, amelyben a legendás film nyitójelenetét vették fel majdnem negyven éve. A film Connie, Don Corleone lányának esküvőjével kezdődik - ekkor hangzik el Brando szájából a híres mondat: „Olyan ajánlatot teszek majd neki, amit nem tud visszautasítani.”

2010. december 06. 09:03

Eladó a Keresztapa nyitójelenetének helyszíne. A New York-i Staten Islanden álló nyolc hálószobás Tudor épületet ugyanazok árulják, akik anno Francis Ford Coppolának nyitottak ajtót. Az 580 négyzetméteres, 12 helyiségből álló ház földszintjén egy angol kocsma van berendezve, de tartozik hozzá négy garázs és egy medence is.

Az 1972-ben készült film Connie, Don Corleone lányának menyegzőjével kezdődik. „Olyan ajánlatot teszek majd neki, amit nem tud visszautasítani” - hangzik el ekkor Marlon Brando szájából a film egyik leghíresebb mondata, mely az Amerikai Filmintézet által öt éve összeállított száz legjobb filmidézet ranglistáján a második helyen szerepel.

A keresztapa három Oscar-díjat kapott, az egyiket Brandónak ítélték oda, aki azonban nem vette át. A színész az Amerikában - és különösen Hollywoodban - a bennszülött amerikaiakat sújtó diszkrimináció miatt utasította vissza a legrangosabb filmes elismerést.

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ricochet
2010. december 06. 13:17
Brando az isten!!! Bertolucci egy meglehetősen szar rendező, és az ő "Utolsó tangó Párizsban"-ját is Brando tette elviselhetővé, meg Tordy Géza szinkronhangja...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!