New York, New York

2010. április 02. 10:39

Digitalizálják a város történetét. A New York-i Városi Múzeum képanyaga több, mint 350 ezer nyomatot és fényképet tartalmaz, melyek nemsokára mindenki számára elérhetőek lesznek a világhálón.

2010. április 02. 10:39
A képekből kiderül, hogyan változott meg a város fizikai, társadalmi és politikai képe a egészen az 1890-es évektől kezdve. A múzeum vezetőinek elmondása szerint a szóban forgó gyűjtemény rendkívül gazdag. A rengeteg kép között olyan fotósok alkotásai is megtalálhatók, mint például  Berenice Abbott, Jacob Riis, vagy épp Percy Byron, és a város híres épületfotósa, Samuel Gottscho.
 
Most mindenki számára elérhetővé és kutathatóvá teszik ezen alkotásokat, mivel a társadalomtörténészek mellett más kutatókat, vagy akár a laikusokat is érdekelhetik. A digitalizálást 2008 augusztusában kezdték. Eddig összesen 50 ezer kép digitális változata készült el, a tervek szerint a kollekció idén nyárig további 42 ezerrel bővülhet, melyek már a múzeum honlapján is megtekinthetők lesznek.

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Übermayer
2010. április 02. 13:46
miért nincs online budapesti történeti fotóalbum? inkább erre lehetett volna költeni, nem időkerékre
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!