Szükség van még erre az éves rongyrázásra?

2024. március 11. 11:40

Évek óta megy a vita az Oscar-gála konzervativizmusán, hol a kevés színes bőrű színészjelölt miatt, hol a fehér holló jelleggel feltűnő női rendezők miatt.

2024. március 11. 11:40
null
Mérő Vera
Mérő Vera
Glamour

Nyitókép: Mérő Vera Facebook-oldala

***

„És, ti kinek drukkolnátok a legjobb mellékszereplő kategóriában? Robert Downey Jr.-nak, Robert De Nirónak, Ryan Goslingnak vagy Mark Ruffalonak? A négy fehér férfi közül a legnagyobb (élő) színész-idolom, Downey nyert, egyébként.

Itt már kezdtem picit elszomorodni, hogy a Régi Hollywood ugyanaz a – 2024-ben nem éppen jó értelemben vett – Régi Hollywood, amelyet mindig is ismertünk, és amely csak alig-alig változott azóta, hogy 1939-ben Hattie McDaniel, a rabszolgaságot romantizáló Elfújta a szél Mamijáért először zsebelhette be fekete nőként a legjobb mellékszereplő díját. Nem kis botrány kíséretében: McDaniel és a kísérője a feketéknek elkülönített asztalnál kapott helyet, hiába volt jelölt.

A diszkrimináció a díjátadó után is folytatódott: fehér színészkollégái egy »feketék kizárva« klubba mentek ünnepelni, ahová McDanielt nem hívták meg. A sztori folytatása is hasonlóan vidám: 50 évig egyetlen fekete nő sem nyert újra Oscar-díjat, amíg Whoopi Goldberg meg nem kapta a legjobb női mellékszereplőként járó elismerést a Ghost című filmben nyújtott alakításáért.”

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 80 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:23
🍓 ️ ­­A­ ­­d­ö­­­g­ö­­s­­­ ­l­­á­­­n­­­y­o­k­­­ ­­­v­­á­­r­­n­­­a­k­­ ­­­r­­­á­­­d­ 👉 𝗪­𝗪­𝗪­­.­­𝗖­­­𝗨­­­𝗠𝟰­.­­­𝗙­­𝗨­­𝗡
elbert-0
2024. március 12. 11:10
Kívülről vár megerősítést ? Belügy, nem ?
EX_Terminator
2024. március 12. 07:19
Szívesen elmondom hogy nekünk mire nincs szükségünk. A MÉRŐVERA FÉLE ELMEBETEG FEMINISTA RIBANCOKRA!
catalina11
2024. március 12. 07:07
Azért mert néger zsidó nincs. Ezt nem tudod. " Sammy Davis Jr.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!