Scholz nem áll kötélnek – továbbra is ellenzi Taurus rakéták Ukrajnába küldését

2024. március 13. 19:35

A német kancellár szerint európai vezetők és hazai politikusok részéről is komoly nyomás nehezedik rá, hogy változtasson álláspontján.

2024. március 13. 19:35

Nyitókép: Florian Gaertner / Florian Gaertner/photothek.de / dpa Picture-Alliance via AFP

***

A német kancellár újra megerősítette, hogy ellenzi nagy hatótávolságú Taurus rakéták Ukrajnába küldését – közölte az Euronews. Olaf Scholz a berlini parlamentben fejtette ki, hogy európai vezetők és hazai politikusok részéről is komoly nyomás nehezedik rá, hogy változtasson álláspontján. Scholz tart attól, hogy a fegyver átadásával Németországot belerángatná a háborúba.

„Én úgy vélem, ez egy nagyon nagy hatótávolságú fegyver. Hogy ne veszítsük el a célpontok feletti ellenőrzést, ezt a fegyvert német katonák bevetése nélkül nem lehet használni. Ezért elutasítom. Az óvatosságot nem szabad gyengeségnek minősíteni, ahogyan egyesek teszik. Az óvatossághoz hazánk polgárainak joga van”

– közölte Scholz.

Scholz péntekre Berlinbe hívta Emanuel Macron francia elnököt és Donald Tusk lengyel miniszterelnököt, mivel Európában megosztottság tapasztalható az Ukrajnának nyújtott katonai támogatás mértékét illetően.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 43 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:22
🍓 ️ ­­­A­­ ­d­­­ö­g­­­ö­­s­­­ ­­­l­á­­­n­­­y­­o­­k­­ ­­v­­á­r­­­n­­­a­­­k­ ­r­­á­­d­­ 👉 𝗪­­𝗪­­𝗪­.­𝗖­­­𝗨­𝗠𝟰­.­­𝗙­𝗨­­­𝗡
Johogy
2024. március 14. 08:44
Csori solc, kuleba megmondta hogy ugyis ideadjatok a taurusokat, es neki a gazda mondta.
szabadabb
2024. március 13. 22:15
Nem tudnak taurus nélkül veszíteni a zukránok ??? Mert hogy ezzel nyerni nem fognak az zicher!
nempolitizalok-0
2024. március 13. 21:57
Helyes, legalább neki van egy kis esze.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!