Öngyilkos merényletre készülő palesztin férfiakat tartóztattak le Olaszországban

2024. március 11. 21:38

Polgári és katonai célpontok ellen próbálták meg a merényletet végrehajtani.

2024. március 11. 21:38

Nyitókép: Getty Images/Dan_Chippendale

***

Az olasz terrorizmusellenes hatóságok tartóztatták le azt a három palesztin férfit, akik polgári és katonai objektumok ellen próbáltak meg öngyilkos merényletet végrehajtani

 – jelentette be Matteo Piantedosi belügyminiszter hétfőn. 

Az Olaszországban élő palesztinok külföldön akarták végrehajtani tervüket, amelyhez különböző közösségi oldalakon híveket toboroztak, terroristacsoportokat és már megtörtént terrorcselekményeket éltettek. 

A három férfit a közép-olaszországi L’Aquila városában fogták el. Kiderült, hogy már 2017 óta élnek az országban menekültekként, humanitárius okokból kiadott tartózkodási engedélyekkel. 

L’Aquila rendőrsége, az államügyészi hivatal és a maffia- és terrorizmusellenes nyomozó igazgatóság (Digos) közös akciójában tartóztatták le őket azzal a váddal, hogy részt vettek nemzetközi terrorista tevékenységben és a demokratikus rend megdöntésére irányuló cselekményekben. Bár január utolsó napjaiban kerültek őrizetbe, az hatóságok csak most hozták nyilvánosságra.

A belügyminiszter kiemelte, hogy veszélyes egyéneket sikerült letartóztatni. Hangsúlyozta, hogy a hatóságok alapos megelőzési és ellenőrzési tevékenységének köszönhetően sikerült azonosítani és letartóztatni a három férfit.

Izrael kérte annak a 37 éves palesztin férfinek a kiadatását, akit az izraeli hatóságok a Tulkram Brigád palesztin fegyveres csoport finanszírozásával vádolnak. 

A palesztin férfi olasz védőügyvédei fellebbezést nyújtottak be, mivel úgy vélik, hogy védencüket Izraelben embertelen és megalázó bánásmódban részesíthetik, és nem zárható ki, hogy kínzásnak is alávetik. A Tulkram Brigád, mely 2022 óta aktív, az ismertebb al-Aksza Mártírjainak Brigádja szervezetből fejlődött ki. Utóbbit az Európai Unió 2023-ban terrorszervezetnek minősítette.

(MTI)

 

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
auditorium
2024. március 12. 12:12
Európa importálta a közel-keleti konfliktus terroristáit és folytatja a háborús és gazdasági menekültek importját, mely 2O15. augusztusától a selfie-s fotókkal jelentősen megerősödött. Mindez a közbiztonság rovására. A tettesek a média szerint pszichés problémákkal küszködnek, származási országukat és nevüket a média elhallgatja, statisztikát nem szabad közölni a rabok nemzetiségéről csak a megszerzett állampolgárságukról , mert ez a közhangulatot rontaná.
pandalala
2024. március 12. 02:51
remélem, börtön körülményeik megfelelőek leszenek!! ne merjétek megbilincselni őket, különben jön a dörgedelmes jogállamisági kinyilatkoztatás!! ....
Tommaso
2024. március 12. 01:37
Szinte az osszes europa Szinte az osszes [evi tobb ezer!!] terrorcselekmenyt iszlamistak hajtanak vegre, a Mandiner kommentoldal anti-szemita kulonitmenye megis folyton zsidozik. Pedig ok Europaban nulla db robbantast kovettek el.
rockercicc
2024. március 11. 23:51
Rohadt palesz férgek. Remélem Izrael eltünteti ezeket a gyilkos gyökereket a föld színéről..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!