Németország csendben Magyarország mellé állhat a háború egyik legfontosabb kérdésében

2024. március 22. 08:48

Egyelőre csupán Magyarország ellenzi hangosan, hogy a befagyasztott orosz vagyonból származó nyereségből Ukrajnának vegyen lőszert az Európai Unió, ám állítólag már a németek is elismerik, hogy a terv veszélyes jogi precedenst teremtene.

2024. március 22. 08:48
TUSK, Donald; MACRON, Emmanuel; SCHOLZ, Olaf

Nyitókép: MTI/EPA/Hannibal Hanschke

Németország is elismerte, hogy jogi szempontból problémát okozhat a külföldi vagyontárgyaknak a tulajdonos beleegyezése nélküli felhasználása. Több uniós szakértő is azt mondta, egy ilyen lépés veszélyes – ezt állította a Vzglyad című orosz lapnak adott interjújában Alexander Rahr német politológus, a cikket a Gazeta szemlézte.

A szakértő megerősítette,

veszélyes jogi precedenst teremtene, ha az Európai Unió a befagyasztott orosz vagyont Kijev támogatására használná fel.

Szerinte éppen ezért az EU vezetői a lehető legtovább halogatják majd a döntést. Hozzátette, az egyetlen veszélyforrás, hogy az európai politikusok képesek irracionális döntéseket hozni Ukrajna ügyében, és Magyarország az egyetlen olyan tagállam, amely hangosan is ellenzi ezt a tervet.

Az elmúlt napok sajtóhírei alapján Szlovákia, Málta és Luxemburg sem támogatja, hogy az orosz vagyonból származó nyereségből Ukrajnának vegyenek lőszert, ám Németország megjelenése ezen a „térfélen" végleg megváltoztathatná az erőviszonyokat.

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

 

Összesen 83 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Fed74
2024. március 23. 17:51
Retkes erdélyi pedofil cigányok!!!
Fed74
2024. március 23. 17:46
Ez az ótvaros nyilas geci Zsóti, játsza itt az erkölcscsőszt, mikor az asszony meg üzletelt az Ország vérplazmájával!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Most vonyíthattok fideszes pedofil kutyák!!!!!!!!!!!!!
Csubszi
2024. március 23. 09:44
Tuskó azt hiszi, tényező lett, de csak egy kis görény, akit lenéznek és bepaliznak!
Reszelő Aladár
2024. március 23. 08:48
Gondolom amint egy ilyet meglépnek, a Föld összes nem 100%-os demokráciája elviszi a lóvét Európából olyan helyre, ahol ez nem történhet meg. Ha az USA elég cinikus, akkor csendben meg is fenyeget bárkit, hogy szétlövi ha nem oda kerül a lóvé.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!