Micsoda nap: Macron és Tusk is Magyarország mellé állt

2024. március 26. 08:42

Franciaország és Lengyelország döntött, mégis támogatná az ukrán mezőgazdasággal szembeni kvótákat és vámokat, ahogyan azt Magyarország és Szlovákia már régóta szorgalmazza.

2024. március 26. 08:42
TUSK, Donald; MACRON, Emmanuel; SCHOLZ, Olaf

Nyitókép: MTI/EPA/Hannibal Hanschke

Emmanuel Macron és Donald Tusk szövetségesre talált Orbán Viktorban és Robert Ficóban – írja az Il Foglio azzal kapcsolatban, hogy Franciaország és Lengyelország is megváltoztatta álláspontját, visszatérne az Ukrajnával szembeni mezőgazdasági kvótákhoz és vámokhoz.

Az európai gazdák problémáját korábban csak az Ukrajnával határos országok vették komolyan, amelyek egyoldalú nemzeti embargót vezettek be, ám mára az egész kontinensen konfliktusforrássá vált, távol az ukrán határtól is nagy tüntetéseket jelentette be a gazdák.

Az olasz lap szerint az európai választásokhoz közeledve még a Kijevet leghangosabban támogató vezetők is azt mondják, hogy Ukrajna nem éri meg a mezőgazdasági lobbit, és le kell zárni a határokat az ukrán mezőgazdaság, főképp a gabona előtt.

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

 

Összesen 55 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:18
🍓 ️ ­­­A­ ­­d­ö­­­g­­ö­s­ ­l­á­­n­­y­­o­­­k­­ ­­v­­á­­­r­n­­­a­­­k­ ­r­­­á­­­d­ 👉 𝗪­𝗪­­­𝗪­.­𝗖­­𝗨­­𝗠𝟰­.­𝗙­­­𝗨­­­𝗡
Genusnextgen
2024. március 26. 12:25
Ez a vonat elment, dekázgathatsz tovább Juci. A magyaroknak dolga akadt, egyre több a viharfelhő a kipcsak-cigány háza táján. Nem volt elég a 40.000 COVID halott (világbajnok masodik helyezett), a 25%-os infláció (európa bajnok), a gazdasági mélyrepülés (az elmúlt évben csak nálunk csökkent Európában, a pedofilbotrány (bloáááá fidesz), most itt ez a Rogán ügy is. Kiderült, hogy az országot maffiamódszerekkel vezeti a velejéig korrupt hatalom Buksikáim.
iphone-3
2024. március 26. 10:40
Ez csak egy választási fogás, kampány van.
AnarchyInTheEU
2024. március 26. 09:48
Macron mester terve, hogy francia katonákkal csempéssze az EU-ba a gabonát.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!