Macron a német külügyminiszterben találta meg a világháborúba vezető utat

2024. március 16. 17:35

Annalena Baerbock lehet a kulcs, hogy nagy hatótávolságú nyugati rakétákhoz jusson Ukrajna.

2024. március 16. 17:35

Nyitókép: SAVO PRELEVIC / AFP

Ahogy korábbi cikkünkben mi is beszámoltunk róla, Emmanuel Macron Olaf Scholz német kancellárt próbálta meggyőzni arról, hogy küldjenek Ukrajnába nagy hatótávolságú Taurus rakétákat.

Ezt is ajánljuk a témában

A Magyar Nemzet szerdai cikke szerint a francia elnök terve ugyan elsőre nem sikerült, de Annalena Baerbock német külügyminiszter még segítségére siethet, így egyre közelebb kerülhetünk ahhoz, hogy kirobbanjon a harmadik világháború. A lap szerint Annalena Baerbock német külügyminiszter megpróbálja megváltoztatni Olaf Scholz kancellár véleményét, és 

rábírni arra, hogy Németország elküldje a nagy hatótávolságú Taurus rakétákat Ukrajnába. 

Az egyik lehetőség az, hogy Németország elküldi a rakétákat a briteknek, akik elszállítják azokat Ukrajnába – így Olaf Scholz tiszta maradna, és Emmanuel Macron is megkaphatná, amire vágyik – írják.

Mint ismert, a német kancellár többek között azért vonakodik a Taurus rakétákat Ukrajnába küldeni, mert azzal át lehet lőni Oroszországba, ami egyenes út lenne a világháborúba. Ráadásul az ilyen rakéták indításához és kezeléséhez speciálisan képzett katonákra is szükség van, ami miatt elkerülhetetlen lenne a nyugati katonák jelenléte a háborúban. 

A Der Spiegel egy interjúban azonban megemlíti Annalena Baerbock német külügyminiszter azon javaslatát, hogy a Taurus rakétákat a brit Storm Shadows rakétákkal váltsák fel, amelyek lényegében megfelelnek a Taurusnak.


 

Összesen 99 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-75
2024. április 27. 02:08
🍓 ️ ­­A­ ­d­ö­­­g­ö­­­s­­ ­­l­á­­n­­y­o­­k­ ­­­v­á­­r­n­­a­k­­ ­­r­á­­d­­­ 👉 𝗪­­𝗪­𝗪­­­.­𝗖­­𝗨­𝗠𝟰­­.­𝗙­­𝗨­­𝗡
zrx8
2024. március 17. 08:12
Szóval a harmadik világégés egy stupid libsi picsa miatt fog kitörni ? Szép.
Janika50
2024. március 17. 07:22
Analene Baerbock Vilmos császár, Göring, Hitler reinkarnációja egyszemélyben. Még akkor is, ha haladó Germanistanislamikjumhhurrietben ezért Gefaengnis, karabus, börtön jár, kizárólag az ünnepelt szólás szabadság jegyében. Várható volt évek óta, ez a sok kivagyi, valójában senki, előbb, utóbb teljes pusztulásba sodorja az emberi civilizációt, meg az egész élővilágot. Mi választottuk őket, hálából megkapjuk tőllük, amit megérdemlünk.
AnarchyInTheEU
2024. március 16. 23:00
Ha csak a rakétákról lenne szó, akkor mehetnének simán az angol cuccok, nem? Miért akarjátok a németeket is beállítani a sorba, pupákok? Kockázatos arra játszani, hogy ha még egy nagyhatalom ott lesz, akkor majd berezelnek az oroszok. Putyinnak nincs veszteni valója. Most épp nyeregben érezheti magát. Háta mögött a háborús ipar, Észak Korea és Kína.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!