Köztársaságielnök-jelölt: Orbán Viktornak nagy befolyása van az összeurópai politikára

2024. március 20. 11:30

Forró Krisztián szerint a magyar és a szlovák közösségben is sokan tekintenek példaképként Magyarország miniszterelnökére, aki „teszi a dolgát”.

2024. március 20. 11:30

Nyitókép: Orbán Viktor Facebook-oldala

***

Magyarország miniszterelnökéről is kérdezték Forró Krisztiánt a szlovákiai választásokon köztársaságielnök-jelölt politikussal készült interjúban – írja a Denník N. A Magyar Szövetség elnökénél arról érdeklődtek, a szlovákiai magyarok számára ki az a személyiség, aki a legnagyobb példaképnek tekinthető.

Ha figyelembe vesszük a jelenlegi körülményeket, semmiképpen sem hagyhatjuk ki Orbán Viktort, akinek nagyon nagy befolyása van nemcsak a magyarországi és közép-európai, hanem az összeurópai politikára is

– felelte Forró Krisztián. Hozzátette, Orbán Viktor egyre népszerűbb a magyarok körében, és azt látják, „teszi a dolgát”, ezért a szlovák közösségben is sokaknak példakép.

Korábban Robert Fico szlovák miniszterelnök kiemelte, a magyar kormányfő keményen védelmezi Magyarország nemzetállami érdekeit.

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

 

Összesen 42 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
csapláros
2024. március 20. 14:35 Szerkesztve
Novicsok-5 2024. március 20. 12:04 ..."A "teszi a dolgát" alatt vajon mit ért? ... Orbán elkötelezte magát a magyarverető Ficóék bűnbandája mellett. A felvidéki magyarok nem felejtenek."... 1. Szlovákiában a magyarság LIBERÁLNÁCI, és a magyarság NÁCI ellenségei élnek. Ezért nem Orbán, de Fico KÖTELEZTE EL MAGÁT Orbán mellett (ellenzéki, balos ideológiája ellenére). 2. 2010-ben Fico szakított a kontraproduktív a korábbi neonáci SNS párti Slota bukásához vezető magyarveréssel, STATUS QUÓT hirdetett, és az Orbánnal való szövetség és az abból eredő hasznokért cserébe SZEMET HUNYT, eltűrte, hogy Orbán évi 0,5 milliárdról, 6-7 milliárdra, azaz ezer-ezerkettőszáz százalékkal emelje a felvidéki magyarság megmaradását segítő anyaországi támogatásokat! 3. Ez bassza a felvidéki KETTŐS TUDATÚ , volt MOST-Hidas, az MKP-val ellenlábas, az anyaország és a felvidéki magyarság között 2010 óta ÁROKÁSÓ liberálnáci, janicsár magyarok csőrét, és azok akik ezért nem felejtenek!!!
Lajoss
2024. március 20. 13:27
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
o1gpedofil-2
2024. március 20. 13:04
Befolyasos, kiveve mikor kikuldik szarni!
lauderstenonis-2
2024. március 20. 12:43
Muhaha. Az EU-s támogatások kifizetése sincs felfüggesztve. És Ukrajna sem kap 50 milliárd eurónyi támogatást. És a fidesz is egy meghatározó európai pártcsalád fontos tagja. Nagy befolyás :))))
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!