Kőkemény kritikát kaptak a V4 erejében kételkedők

2024. március 26. 12:43

Andrej Babis volt cseh miniszterelnök szerint csak abban különböznek egymástól a visegrádi országok, hogy más módon akarják segíteni Ukrajnát.

2024. március 26. 12:43
null

Nyitókép: AFP/Michal Cizek

Andrej Babis volt cseh miniszterelnök, az ANO elnöke új podcastjában a megosztott V4-ekről beszélt annak kapcsán, hogy a csehek és a lengyelek fegyverszállítással próbálják segíteni Ukrajnát, Magyarország és Szlovákia viszont nem hajlandó katonai eszközöket átadni – írja a Mladá Fronta Dnes.

Itt volt a V4, eljött Orbán és Fico, szabad, demokratikus választásokon nyertes kormányfők, tárgyaltak Fialával és Tuskkal. Egyértelműen egyetértettek abban, hogy Putyin az agresszor, Ukrajnának pedig segíteni kell, csak a segítség formájában különböztek, ez minden

– foglalta össze Babis, aki üzent a cseh kormányfőnek is, hiszen azt mondta: miután Fiala lerombolta a magyarokkal való kapcsolatokat, most szétveri a Szlovákokkal kötött szövetséget is.

Ezt is ajánljuk a témában

Orbán Viktor: A V4 él és fontos

Magyarország készen áll, hogy folytassa az együttműködést a visegrádi országokkal – jelentette ki a magyar miniszterelnök Prágában.

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

 

Összesen 59 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:17
🍓 ️ ­­­A­­­ ­­­d­ö­­g­ö­­s­­ ­­l­á­n­y­o­k­­ ­­­v­­­á­r­­­n­­­a­­k­ ­­­r­­­á­­­d­­­ 👉 𝗪­­­𝗪­­­𝗪­­.­­𝗖­𝗨­­𝗠𝟰­­.­𝗙­­­𝗨­­­𝗡
csapláros
2024. március 26. 17:32
billysparkscsapláros 2024. március 26. 15:33 ..."Igen, én hazudok."... Újabb zsolnay képolvasásos diszlexiás: tanuld meg, hogy azt állítani, hogy valaki hazudik vagy hogy el van tájolva, az két különböző dolgot jelent... Kac-kac...
Pelso j.
2024. március 26. 16:18
a V4 erejében - minek a mijében? Vicces figura ez a Babis.
Cassi
2024. március 26. 15:32
Úgyis a tények fognak eldönteni mindent. Ha Ukrajna összeomlik és Oroszország beolvaszt magába mindent, akkor a szlovákoknak és nekünk lesz igazunk. Ha Oroszország dől be és Putyin meghal, akkor meg a lengyeleknek és a cseheknek. Így megy ez.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!