Izraeli miniszter: Magyarországon biztonságosan sétálhatnak a zsidók, Londonban páncélozott járművekre van szükségük

2024. március 22. 07:44

A brit fővárost élesen bíráló izraeli miniszter kifejezetten jó véleménnyel van Magyarországról.

2024. március 22. 07:44
Pro-Palestinian Protest In London

Nyitókép: Guy Smallman/Getty Images

Az izraeli kormány egyik minisztere, Amichai Chikli szerint a brit főváros már nem biztonságos sok zsidó számára. A diaszpóraügyi miniszter állítása szerint az antiszemitizmus az Egyesült Királyságban jelentősen megnőtt a Hamász október 7-i Izrael elleni támadása óta – írta meg LBC.

Amichai Chikli egy jeruzsálemi konferencián azt mondta, hogy 

ma az Egyesült Királyságban a zsidók elrejtik zsidóságukat, a mezuzát, a kipát.

A miniszter hozzátette, hogy „a brit fővárosban élő zsidók tudják, hogy ha héberül beszélnek a metrón, leüthetik őket. Ez a valóság az európai zsidók számára”. 

Sadiq Khan, londoni muszlim főpolgármester és néhány zsidó vezető állítása szerint azonban a brit fővárost az antiszemitizmus ellenére sem lehet „no-go zónának” tartani a zsidók számára.

Jó magyar példa

A brit fővárost élesen bíráló izraeli miniszter kifejezetten jó véleménnyel van Magyarországról. Chikli egy múlt havi látogatása során azt mondta, hogy

Magyarország robusztus konzervatív vezetése biztosítja, hogy a zsidók biztonságosan sétálhassanak az utcákon, ellentétben más európai fővárosokkal, ahol különösen Londonban a zsidóknak páncélozott járművekre van szükségük a biztonságos áthaladáshoz.

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 63 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Box Hill
2024. március 29. 11:11
Ezért kell visszakapnunk elrabolt területeinket, ahogy Izrael is visszakapta, bár azt nem telekkönyvileg, hanem bibliai alapon.
szabadabb
2024. március 24. 00:08
Igen mert itt a tetteik alapján ítéljük meg az embereket nem a származásuk alapján! Itt az számít hogy milyen ember vagy nem az hogy milyen a vallásod. Nyáron barnák, télen fehérek vagyunk. Vendégszeretetünk szerető vendégeinkre korlátozódik! Az ellenség viszont nem vetheti meg lábát e földön.
Zjzj
2024. március 23. 11:52
A lo’ve’ azert londonban jobb;)
Osztap_Bender
2024. március 22. 16:11
Viszont a magyarországi zsidó szervezetek szerint napról-napra nő az antiszemitizmus hazánkban. Már túl nőtt az égig érő paszulyon is. Gyorsabban nőne, mint az örök kárpótlás? (Viszont jó olvasni zsidó kommentelő (Türelem) társunk alábbi megfontolt kommentjét.)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!