Így reagáltak a nyugati vezetők a moszkvai terrortámadásra

2024. március 23. 11:23

„Soha semmi nem igazolhatja az ilyen szörnyű erőszakot” – nyilatkozta a brit külügyminiszter.

2024. március 23. 11:23

Nyitóképen: David Cameron / MTI/EPA/Tolga Akmen

Több nyugati vezető is nyilvánosan elítélte a moszkvai koncertterem elleni támadást, amelyben legalább 93 embert öltek meg fegyveresek – számolt be a BBC. David Cameron brit külügyminiszter az eset kapcsán úgy fogalmazott: „Az Egyesült Királyság a leghatározottabban elítéli a Moszkva melletti Crocus City Hallnál elkövetett halálos terrortámadást. Őszinte részvétünket, és mély együttérzésünket fejezzük ki a sok áldozat családjának. 

Soha semmi nem igazolhatja az ilyen szörnyű erőszakot.”

Olaf Scholz német kancellár pedig a következőket nyilatkozta: „Elítéljük az ártatlan koncertlátogatók ellen Moszkvában elkövetett szörnyű terrortámadást. Gondolataink az áldozatok családjaival és a sérültekkel vannak.”

Antonio Guterres ENSZ-főtitkár is megszólalt, a szóvivője szerint a politikus „a lehető leghatározottabban” elítéli a tegnap esti halálos terrortámadást. „Mély részvétét fejezi ki a gyászoló családoknak, valamint az Orosz Föderáció népének és kormányának” – olvasható a közleményben.

***

 

 

Összesen 38 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Patika
2024. március 23. 15:51
Azt is be kellene látniuk, hogy az ukrán terroristák döglött lováról jobb volna leszállni a földre.
makrancos-kata
2024. március 23. 14:58
Biden: Mindig összekeverem Louis Armstrongot Louis Armstronggal, pedig nem is tudok klarinétozni. Ez Leninről jutott eszembe, amikor legutóbb találkoztunk.
gyzoltan-2
2024. március 23. 13:47
Hullajtják a krokodil könnyeket..! Mit sem érdekli őket az emberek élete! A látszólagos tiltakozás mellett, mintha elfelejtkeznének a gázai halottak ezreiről... Tiltakoznak, holott nagy eséllyel részt vettek az akció megszervezésében...
europész
2024. március 23. 13:15
Az orompezsgo es taps utan megfordultak majd ezeket mondtak boldogan mosolyogva.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!