Hazaküldené harcolni az ukrán férfiakat a szlovák külügyminiszter

2024. március 12. 13:33

Robert Kalináknak van egy javaslata az ukrajnai háborúhoz.

2024. március 12. 13:33
null

Nyitókép: TOMAS BENEDIKOVIC / AFP

A szlovák külügyminiszter szerint

a sorköteles korú, hadra fogható ukrán férfiakat kellene hazaküldeni

ahelyett, hogy a NATO katonáit vessék be Ukrajnában.

Robert Kalinák szerint mintegy 300 ezer olyan ukrán férfi lehet most Ukrajnán kívül, akik a háború óta hagyták el hazájukat, amivel a bevonulás elől is megmenekültek.

A szlovák TA3 televíziónak adott interjújában Kalinán arról beszélt, hogy az Ukrajnából elmenekültek között ott vannak e férfiak – akik nem gyermekek, nők vagy idős férfiak.

A szlovák külügyminiszter szerint „semmi nem segítené úgy az ukrán hadsereget, mint a harcképes férfiak visszatérése és besorozása. Ők eléggé hazafiasak, így motiválnunk kell őket és támogatást kell adnunk nekik, hogy menjenek haza. 

Ez biztosan jobb, mint a saját katonáink Ukrajnába küldése.”

Ukrajnában most van folyamatban egy olyan törvény elfogadása, ami a háborús besorozási korhatárt 27-ről 25 évre vinné le, ami segítené a megfáradt frontkatonák rotálását. Ez azonban népszerűtlen javaslat az ukrán társadalomban – írja a Politico.

 

Összesen 138 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
jetilovag
2024. március 16. 20:27
jó az ötlet........támogatom.........nálunk is ez kéne csinálni.......fukrányok...haza!.....
alexandrosz-2
2024. március 12. 21:30
Helyes. Pusztuljon a hohol, meg a zsidó!
Hekimeki
2024. március 12. 20:07
Helyes ❗❗❗ Húzzanak is haza mindenhonnan a picsába ne itt vergődjenek hogy mekkora hero k😠😡😡😡 Bűnözők nagypofájú csürhe❗❗❗❗❗
billysparks
2024. március 12. 19:35
Nem lenne fair lépés.Pont azért menekültek el, mert nem akarnak meghalni amerikáért és a pöcszongorista zsidóért. Nem az ő háborújuk.( Mint, ahogy a mienk sem és a szlovákoké sem. Menjenek a csehek, lengyelek és magyar liberálisok.)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!