Folytatódik a migrációs háború Texasban

2024. március 19. 19:56

Texas szeretne fellépni az illegális bevándorlók ellen, azonban a Biden-adminisztráció Igazságügyi Minisztériuma perekkel akadályozza ezt. A Legfelsőbb Bíróság pedig a kormányzat oldalára állt.

2024. március 19. 19:56
Illegal crossings continue in Eagle Pass, Texas, ahead of Trump's visit to border

Nyitókép: Lokman Vural Elibol / ANADOLU / Anadolu via AFP

 

Az amerikai Legfelsőbb Bíróság ismét megakadályozta egy texasi bevándorlási törvény hatályba lépését – írja a BBC. 

Az SB4 elnevezésű törvény lehetővé tenné a helyi és állami rendőrség számára, hogy letartóztassa a Mexikó felől illegálisan érkezőket.

Biden 2021-es hivatalba lépése óta 6,3 millió olyan embert kaptak el, akik illegálisan léptek be az Egyesült Államok területére. 

Ezek jelentős részét amerikai földön engedték szabadon.

Hétfői döntésében a Legfelsőbb Bíróság adminisztratív felfüggesztést rendelt el, ami azt jelenti, hogy az SB4-et nem lehet végrehajtani, amíg a Biden-kormányzat és más támadók sürgősségi fellebbezései lezajlanak. 

Az SB4 jogszabály felhatalmazná a helyi és állami rendőröket, hogy megállítsanak és letartóztassanak mindenkit, akit azzal gyanúsítanak, hogy illegálisan lépte át a határt. A büntetések a szabálysértéstől a bűncselekményig terjednének, és börtönbüntetést, illetve 2000 dollárig terjedő pénzbírságot vonnának maguk után.

A törvényt Greg Abbott texasi kormányzó decemberben írta alá. Eredetileg március 5-én kellett volna hatályba lépnie, de egy folyamatban lévő peres eljárás miatt többször is leállították.

Abbott kormányzó többször is azzal érvelt, hogy az SB4 szükséges az illegális migránsok számának csökkentéséhez, mivel 

a Biden-kormányzat nem tesz eleget a határ biztosítása érdekében.

A közvélemény-kutatások azt mutatják, hogy a bevándorlás és az amerikai-mexikói határ központi téma az amerikai szavazók számára. Egy február végén közzétett Gallup-felmérés szerint az amerikaiak közel 30%-a úgy véli, hogy a bevándorlás az ország legsürgetőbb problémája.

Ezt is ajánljuk a témában

 

 

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:20
🍓 ️ ­­A­­ ­d­­ö­­g­­ö­s­­­ ­­­l­á­n­y­o­k­ ­v­­­á­­­r­­n­a­­­k­­­ ­­­r­­­á­­d­ 👉 𝗪­𝗪­­𝗪­.­­­𝗖­𝗨­𝗠𝟰­­­.­­­𝗙­­­𝗨­­𝗡
Karvaly
2024. március 20. 15:05
Az USA szét fog szakadni. Semmi remény a kompromisszumra, sőt, benzint öntenek a tűzre.
2024. március 20. 10:16 Szerkesztve
Hümm, a globalokufár érdek a destabilizáció és a zavarkeltés és annak társadalmi káosszá növelése. Amikor belharc van, akkor lehet elkövetni a legnagyobb disznóságokat! Jó lesz, az államok teljes ellenőrzés alá vonja a FED-et! És persze ezzel párhuzamosan bevonja a magánvagyonokat egy észszerű határon felül.
Patika
2024. március 20. 05:11
Kész vidám park ez a TEK Sas. Szabadon lehet lőni a Noplízeket---Találatért élő plüs figurát vihet haza a nyertes sombreroban.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!