Elképesztő: már a tinédzserek fejét is háborús propagandával tömi a német közmédia (VIDEÓ)

2024. március 11. 19:14

A gyerekhíradóban is kitértek arra, mért nem küld Németország cirkáló rakétákat az ukránoknak.

2024. március 11. 19:14

Nyitókép: képernyőfelvétel

***

Hetek óta heves vita folyik Németországban arról, hogy az ország szállítson-e nagy hatótávolságú Taurus rakétákat Ukrajnának, és úgy tűnik, most az ország egyik gyermekcsatornája is beszállt a vitába. Ezzel pedig nem kis felháborodást keltett az interneten – számolt be róla a Remix News

A KIKA nevű gyermekcsatorna, amelyet a német adófizetők által finanszírozott ARD és ZDF közszolgálati médiaóriások működtetnek, a fiataloknak – 13 éveseknek és az annál idősebbeknek – szóló hírműsorában (Un.Logo!)  a „No TAURUS for Ukraine” (nem jut TAURUS Ukrajnának) címmel közölt rövid szegmenst.

Az 54 másodperces klip két főszereplője a francia SCALP, a brit Storm Shadow és a német TAURUS rakéta, valamint megjelenik még a szintén német gyártmányú Leopard harckocsi is. A meglehetősen bizarr videóban

a beszélő fegyverek Olaf Scholz kancellárt kritizálják, amiért nem küld Taurus rakétákat Ukrajnának. 

Amikor a Taurus panaszkodik, hogy nem küldik Ukrajnába, a Leopard harckocsi közbeszól, mondván, vele is ugyanez volt a helyzet korábban, de végül a kancellár beleegyezett, hogy harckocsikat küldjenek Ukrajnának.

Egyébként a videóban a szereplők többször is durva kifejezésekkel illetik egymást. 

A videó éles kritikát kapott a Youtube felhasználóitól. Az egyik felhasználó kijelentette: „A felelős szerkesztőt azonnal ki kellene rúgni.” Egy másik felhasználó elmondta, hogy korábban a német közmédiánál dolgozott, és sokkolta a videó. Felidézett egy esetet, amikor még a „halál” kifejezést is kicenzúrázták az általa készített gyermekműsorból, hogy ne legyen „ijesztő” a gyerekek számára. „Ma ugyanezen a csatornán fegyverreklámok vannak” – írta.

Egy másik felhasználó azt írta:

Nem hiszem el, hogy kénytelen vagyok fizetni ezeknek az embereknek, hogy karikatúrákat készítsenek a tömegpusztító fegyverekről, lol.”

Minden német adófizető kénytelen hozzájárulást fizetni a ZDF és az ARD közmédiáért, amelyek évente több százmillió euróból gazdálkodik.

A műsor készítői videó kommentszekciójában a következőket írták: 

„Köszönjük a visszajelzéseket. Megértjük, hogy néhányuknak aggályai vannak a fegyverek ábrázolásával kapcsolatban a videónkban, és komolyan vesszük a kritikájukat. Szerkesztőségünkön belül is megvitattuk, hogyan lehetne a videót lejátszani. Az Un.logo! a TikTok egy komédiaformátuma, amely a 13 éves és annál idősebb tinédzsereket és fiatalokat célozza meg. Itt a témákat szándékosan túlozzák el szatirikus eszközökkel. Az Un.logo! egyértelműen kiemelkedik a Logo! tartalmaink közül. A jövőbeni, a témák beállításával kapcsolatos megbeszélések során figyelembe fogjuk venni az észrevételeiket.”

Ezt is ajánljuk a témában

***

 

Összesen 61 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:23
🍓 ️ ­­­A­­­ ­­­d­­ö­­g­­ö­s­ ­­l­á­­­n­­y­­o­­­k­ ­­v­­­á­­­r­­­n­­a­­k­ ­r­­­á­­d­­­ 👉 𝗪­­­𝗪­­­𝗪­­­.­­­𝗖­𝗨­­𝗠𝟰­.­­­𝗙­­­𝗨­­𝗡
Reszelő Aladár
2024. április 02. 11:26
Ha itthon lenne a közmédiában gyerekhiradó, akkor gondolom az EP aggódna a magyar gyerekek agymosásáért.
Palmoilfree
2024. március 12. 07:49
Hiába na. A németek nácik maradnak örökké.
orokkuruc-2
2024. március 12. 00:26
Érik lassan a helyzet: C. M. Kornbluth: Menetelő maflák Még a Mars is stimmel!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!