Biden újra bakizott: összekeverte Ukrajnát Gázával (Videó)

2024. március 03. 06:35

A Fehér Ház tisztviselőinek kellett utólag tisztázni, hogy valójában mire is gondolt.

2024. március 03. 06:35
null

Joe Biden kétszer is összekeverte Gázát Ukrajnával, amikor bejelentette, hogy az USA segélyt nyújt a palesztinoknak – olvasható a Guardian hasábjain.

Ukrajna, Gáza – melyik is?

A 81 éves amerikai elnök pénteken megerősítette, hogy humanitárius segélyt dobnak le Gázába, és kijelentette, hogy az USA ragaszkodik ahhoz, hogy Izrael többet tegyen az éhínség és a háború hatásai által sújtottak megsegítése érdekében. Biden a bejelentést az olasz miniszterelnök, Giorgia Meloni washingtoni vendéglátása közben tette.

Biden kétszer is tévesen „Ukrajnának” nyújtott légi segélyekről beszélt, így a Fehér Ház tisztviselőinek tisztáznia kellett, hogy valójában Gázára gondolt.

Az amerikai elnök pénteken a Fehér Házban tartott beszédében így fogalmazott: „Az elkövetkező napokban csatlakozunk jordániai barátainkhoz és másokhoz, akik további élelmiszer- és segélyszállítmányokat juttatnak Ukrajnába”.

Ezt is ajánljuk a témában

Biden: Ártatlan életek és gyermekek élete forog kockán

Az elnök szerint a Gázába áramló segély közel sem elégséges, mert ártatlan életek és gyermekek élete forog kockán. 

Biden bejelentésére egy nappal azután került sor, hogy a Hamász vezette egészségügyi minisztérium közölte, hogy a háború tavaly októberi kezdete óta 30 000 palesztin halt meg. Az éhínség és a súlyos alultápláltság széles körben elterjedt a Gázai övezetben, ahol mintegy 2,2 millió palesztin szenved súlyos hiányt, mivel Izrael megsemmisítette az élelmiszer-készleteket és súlyosan korlátozta az élelmiszerek, gyógyszerek és egyéb humanitárius szállítmányok áramlását 

Biden elmondta, hogy az USA „továbbra is arra fog törekedni”, hogy más utakat is megnyisson Ukrajnában, beleértve egy tengeri folyosó lehetőségét is a nagy mennyiségű humanitárius segélyek eljuttatására. 

A sajtótájékoztató vonatkozó részét itt tekinthetik meg:

Ezt is ajánljuk a témában

 

Nyitókép: SAUL LOEB / AFP

 

Összesen 59 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:26
🍓 ️ ­­A­ ­­d­ö­­­g­­ö­s­­ ­­­l­­á­­­n­­­y­­­o­­­k­­ ­­­v­­á­r­­­n­­­a­k­ ­­­r­­­á­­d­ 👉 𝗪­­­𝗪­­­𝗪­.­𝗖­𝗨­𝗠𝟰­­.­­­𝗙­𝗨­𝗡
atti64
2024. március 03. 22:01
A MAJOM AZT SE TUDJA MILYEN RENDEZVÉNYEN VAN!!!!!!!!!!!!KÁRTÁKONY CSOTÁNY!!!!!!!!!!!!!!!
drkaca
2024. március 03. 17:48
Lehetséges, hogy a segélyeket és fegyvereket, amit az ukránoknak küldött, a palesztinoknak szánta.
csapláros
2024. március 03. 14:52
Végül is zsidó-zsidó, harc-harc...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!