Biden döntött: jelentős fegyverszállítmányt kap Ukrajna Amerikától

2024. március 13. 08:11

Háromszázmillió dollár értékben küldenek fegyvereket Kijevnek.

2024. március 13. 08:11
null

Nyitókép: SHAWN THEW / POOL / AFP

***

Új fegyverszállítmány küldéséről döntöttek Washingtonban: Ukrajna 300 millió dollár értékben kaphat fegyvereket az Egyesült Államoktól a Fehér Ház döntése nyomán.

Miközben az amerikai Kongresszus nem tud dönteni Ukrajna támogatásáról, addig Joe Biden elnök a saját jogköreit kihasználva döntött fegyverszállításokról.

Elsősorban lőszert, rakétákat és légvédelmi fegyvereket küldenek Kijevnek.

A bejelentés azután érkezett, hogy Joe Biden hivatalában fogadta Andrzej Duda lengyel elnököt és Donald Tusk lengyel miniszterelnököt.

Az Egyesült Államok így három hónap után küld ismét felszerelést Ukrajna számára az Oroszország ellen viselt háborúhoz. Jake Sullivan, Biden elnök nemzetbiztonsági tanácsadója szerint ugyanakkor a most küldendő szállítmány „messze nem elég Ukrajna harctéri szükségleteihez”. Sullivan arról beszélt: 

ez arra elég, hogy Ukrajnának legyen lőszere egy rövid ideig.

A Fehér Ház időközben a Kongresszust kérleli, hogy szavazza meg az Ukrajnánának, valamint Izraelnek és Tajvannak juttatandó támogatást.

A felsőház, a Szenátus már megszavazott egy 60 milliárd dolláros segélycsomagot, de a Képviselőház még nem döntött róla.

 

 

 

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:22
🍓 ️ ­­­A­ ­d­ö­­g­­ö­­­s­ ­l­á­n­­­y­­­o­­k­ ­­v­á­­r­­­n­­a­k­­­ ­r­á­d­­ 👉 𝗪­𝗪­𝗪­.­𝗖­𝗨­­­𝗠𝟰­­­.­­­𝗙­𝗨­­­𝗡
szabadabb
2024. március 13. 22:25
Hát ez egy kamionba befér! Amit meg egy rakéta a levegőbe küld amint kipakolták a repcsiből....
remi
2024. március 13. 11:03
A "csomagban" ATACMS rakéták is vannak, úgyhogy minden valószínűség szerint a kercsi hidat fogják lőni, napokon vagy akár órákon belül, az ilyen "csomagok" akkor kerülnek be a sajtóba amikor a hoholok már rég megkapták. Egy éve hetente jelentettek be ilyen "csomagot". "The new military aid package includes: — Stinger MANPADS; — Additional ammunition for the HIMARS MLRS; —155-mm artillery shells, including cluster shells; — 105 mm artillery shells; — AT-4 anti-tank grenade launchers; — Additional ammunition for small arms; — Demolition ammunition and systems for clearing obstacles; — Spare parts and auxiliary equipment. The missiles transferred to HIMARS include a number of MGM-140A ATACMS Block 1 tactical ballistic missiles, although the official release lacks specification."
szarvas-2
2024. március 13. 09:22
Csak "tolatják" a demenssel a "Toria" háborúját-hiába "vették ki" a formális posztjárol a gonosz (szenvedéllyes!) vén zsidó boszorkányt.. :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!