Belgiumban akartak gyilkolni a tinédzser iszlamisták, kattant a bilincs

2024. március 06. 18:30

Egy privát csoportban beszéltek az egyik közösségi oldalon, ahol dzsihadista propaganda volt a téma.

2024. március 06. 18:30

Nyitókép: Getty Images

***

A Le Journal du Dimanche című hetilap tájékoztatása szerint a három kiskorúnak nem volt közvetlen köze a brüsszeli koncertterem elleni meghiúsított támadási tervhez, de iszlamista eszméket vallottak – adta hírül az MTI. „Egy privát csoportban kommunikáltak egy közösségi oldalon, melyben dzsihadista propaganda volt a téma, és szóba kerültek merényletekkel kapcsolatos tervek is”  – közölte a francia terrorelhárítási ügyészség az AFP hírügynökséggel.

 „A Belgiumban letartóztatottakkal is kapcsolatban álltak ebben a csoportban” – tette hozzá a hatóság. 

A három fiatalkorút a belbiztonsági központi igazgatóság (DGSI) nyomozói vették őrizetbe, terrorista bűnszövetkezetben részvétel gyanújával.

Belgiumban vasárnap terrorellenes akció keretében négy embert tartóztattak le, köztük három kiskorút és egy 18 éves férfit. Az elkövetőket azzal gyanúsítják, hogy merényletet terveztek Brüsszelben. Eric Van Der Sypt, a belga szövetségi ügyészség szóvivője tájékoztatta a nyilvánosságot a letartóztatásokról.

Az RTBF közszolgálati média információi szerint a hatóságok erős biztonsági intézkedések mellett hajtottak végre házkutatásokat négy belga városban: Brüsszelben, Charleroi-ban, Ninove-ban és Liége-ben. A vizsgálat során azonban nem találtak semmilyen fegyvert vagy robbanóanyagot. 

 

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tommaso
2024. március 12. 02:23
Ha lassan is, de ebredezik a Nyugat
auditorium
2024. március 07. 07:51
Aggasztó, hogy kiskorúakat bérelnek fel terrorista akciókra, mert tudják, nem bűntethetők, legfeljebb nevelőintézetekbe kerülnek az adófizetők költségén. A szervező mindig nagykorú, de nehezen sikerül elkapni. Sajnos már ott tartunk, h. az összes EU-tagállamban " importálódott" a gyűlölködő erőszak az európai kultúrával és mentalitással szemben .
rockercicc
2024. március 06. 23:53
Golyót a fejükbe, legalább 3 gyilkos tetűvel kevesebb rontja a levegőt!
rorshock
2024. március 06. 20:41
Ha még 3 óvodást is letartóztatnak, az iszlám probléma letudva.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!