Amerikai lap: ezekre a városokra dobhatna le atombombát Putyin

2024. március 21. 12:19

Valószínűleg a döntéshozói központokat, kommunikációs központokat, valamint a katonai bázisokat érné támadás.

2024. március 21. 12:19

A nyitókép illusztráció. Fotó: SEFA KARACAN / ANADOLU / ANADOLU VIA AFP

Újabb találgatások jelentek meg arról, hogy mi történne, ha Oroszország atombombát dobna le az Egyesült Államokra. A Newsweek arra a konkrét kérdésre kereste a választ, hogy melyek lehetnek azok a települések, létesítmények az Egyesült Államokon belül, melyek egy atomháború esetén az orosz stratégiai csapásmérő erők célpontjává válhatnak.

Az amerikai lap arra a következtetésre jutott, hogy atomháború esetén az orosz erők elsősorban a döntéshozói központokat, kommunikációs központokat, valamint a katonai bázisokat támadnák az Egyesült Államok területén belül.

Minden valószínűség szerint elsődleges célpont lenne az Egyesült Államok saját nukleáris csapásmérő képessége is.

A Newsweek egy interaktív térképet is közölt a lehetséges célpontokról. Kékkel a nagyobb civil döntéshozói központokat, narancssárgával a nagyobb katonai támaszpontokat, sárgával a kommunikációs központokat jelölték. Többek között New York, Philadelphia, Washington, Miami, Houston, Dallas, Denver, Salt Lake City, Las Vegas, Los Angeles, San Francisco, San Diego és Chicago is célpontok lennének.

Forrás: Newsweek

***

Ezt is ajánljuk a témában

***

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Ukrajnában aktában.

Összesen 89 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:19
🍓 ️ ­­A­­ ­d­­­ö­­­g­­ö­­s­­ ­­­l­á­­n­­y­o­­­k­­­ ­­v­­­á­r­­­n­­a­­­k­ ­r­­­á­­d­­­ 👉 𝗪­𝗪­­­𝗪­­.­𝗖­­­𝗨­𝗠𝟰­­.­­­𝗙­𝗨­­­𝗡
2024. március 21. 23:10 Szerkesztve
Azt nem közölték véletlenül, hogy a Marsra menö express vonatra hányan váltanának retur jegyet? Mert nagyon aktuális lenne a kérdés.
Lajoss
2024. március 21. 21:20
Hatvanpuszta megússza…😉
Stingary76
2024. március 21. 20:19 Szerkesztve
Na, hát akkor már tudják, hogy valószínűleg hová dobja az atomot az orosz. Szerintem beszartak egyből ezek a republikánus helyek, valahogy pont ezeket pécézte ki a Newsweek szerint a Putyin. :D
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!