Tüntetéssel harcolna Bolsonaro az ellene felhozott vádakkal

2024. február 26. 12:03

Az már most biztos: a korábbi elnök 2030-ig nem indulhat el újra a posztért.

2024. február 26. 12:03

„Jair Bolsonaro támogatói vasárnap hatalmas felvonulást rendeztek Brazília legnagyobb városának egyik főútján” – írta meg az Euronews. A lap szerint a volt elnök támogatói így állnának ki Bolsonaro mellett, aki komoly vádakkal néz szembe, amelyek miatt akár börtönbe is kerülhet.

Mint írják: a korábbi brazil elnökkel szemben azért folytat nyomozást az állami rendőrség, mert állítólag köze lehetett a 2023. január 8-i megmozdulásokhoz, amelynek során a tüntetők több kormányzati épületet is megtámadtak Bolsonaro választási veresége miatt. De a volt elnököt azzal is vádolják, hogy elnöksége alatt illegálisan kapott ékszereket Szaúd-Arábiából.

„Békére törekszem, hogy lezárhassuk a múltat” – idézi a lap Bolsonaro egyik beszédét, melynek során  korábbi elnök leszögezte: szerinte „meg kell keresnünk a módját, hogy békében élhessünk és ne legyünk ennyire idegesek”. Boldonaro amnesztiát kért azoknak a szegényeknek, akiket bebörtönöznek Brazíliában. Mint fogalmazott: „Mind az 513 kongresszusi képviselőtől és 81 szenátortól amnesztiát kérünk,

igazságot Brazíliának!”

Tagadja a vádat

Ami az ellene felhozott vádat illeti, Bolsonaro tagadta, hogy ő és hívei puccsot kíséreltek volna meg, amikor zavargók egy évvel ezelőtt kormányzati épületeket támadtak meg.

Mi az a puccs? Tankok az utcákon, fegyverek, összeesküvés. Brazíliában ilyesmi nem történt”

– mondta.

Bolsonaro 2030-ig nem indulhat el újra az elnöki posztért, mert két, hatalommal való visszaélési ügyben elítélték, de továbbra is aktív szerepet vállal a brazil politikában, mint a baloldali Lula fő ellenfele.

Nyitókép: EVARISTO SA / AFP

 

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
MaBaker
2024. február 26. 16:05
Ugyanolyan kirakatperrel és koholt vádakkal akarják eltakarítani őt is a politikából, mint Trumpot. Trumppal szemben a megkérdőjelezhető választás után Bolsonaro vagy 40 napig meg sem szólalt, majd ezután is csak annyit mondott, hogy egyedül nem megy, a katonaság Lula mellett áll. Ennyi! Lula sem és Biden sem jobb mint Putyin, ha az ellenfeleik eltakarításáról van szó.
birozsletaparadicsomnemzsargamagyarorszageloremegyennemhatrafelecsakafidezsesadogtorminizsterelnokurasag
2024. február 26. 12:30
A dagi barátja. Olyan is! 🤣🤣🤣🤣🤣🤣
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!