Szakértő az ukrán háborúról: Oroszország nem akar békét, bármit is mondjanak az oroszok (Videó)

2024. február 06. 15:13

Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint „az ukránok is tudják, a Nyugat is tudja, és az oroszok is ebben bíznak, hogy az idő az oroszoknak dolgozik”.

2024. február 06. 15:13

A Mandiner olvasói emlékezhetnek: úgy tűnik, Zelenszkijt elöntötte a vörös köd: Zaluzsnij helyetteseit is eltávolítaná, amelynek következtében nincs kizárva, hogy teljes tisztogatásba kezd az ukrán elnök az Ukrán Fegyveres Erőknél. Erről itt olvashat bővebben.

Kaiser Ferenc: 

Az ukrán elnök és Zsaluznij ukrán főparancsnok konfliktusa kapcsán Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense az Inforádió Aréna c. műsorában rámutatott: Zsaluzsnij egyik írásában „lényegében azt mondta, hogy katonai megoldása nincs a konfliktusnak, ő nagyjából azt tudja garantálni, hogy az ukrán védelem nem fog összeomlani”.

Vagyis bár az „ukrán vezetők ezt nem vallhatják be, Zsaluzsnij nagyon szépen becsomagolva azt mondta, hogy nem valószínű, hogy Ukrajna vissza tudja foglalni az elszakított területeket. Nemcsak a Krímről van itt szó, hanem valószínűleg a most orosz kézben lévő területek is orosz kézben maradnak.”

Arra a kérdésre, hogy mi mutathatja meg azt a pontot, ha van egyáltalán ilyen, amikor azt mondják a felek, hogy katonai megoldás nem lesz, egyfajta megegyezésre kell törekedni, a szakértő azt válaszolta: „a kifáradás.”

„Ha Ukrajna nem kap több nyugati segítséget, az ukrán társadalomnak elege van. Ha az ukrán tiszti kar elveszíti a hitét, az ukrán katonák elkezdenek lázadni” – részletezte a szakértő, hozzátéve, hogy az oroszoknál ezek megvalósulásának esélyét kevésbé látja.

„Oroszország nem akar békét”

„Oroszországban a kritikus hangokat nagyon gyorsan elhallhallgattatják” – mutatott rá Kaiser Ferenc, aláhúzva: „Oroszország nem akar békét.” Mint fogalmazott: az orosz fél „azért indította meg ezt a háborút, legalábbis a fő cél az, hogy az aggresszívan keleti irányba terjeszkedő NATO, meg az agresszívan keleti irányba terjeszkedő Európai Unió ne szerezhesse meg Ukrajnát. Egy olyan államot ugyanis, amely háborúban áll, még ha alacson intezitású konfliktusban is, egyik szervezet sem fog felvenni, hiszen azzal a háborút a szervezet belügyévé tennék” – fejtette ki.

Moszkva sem akar békét, bármit is mondjanak az oroszok. Nem érdeke Oroszországnak a béke, mert azt az ukránok is tudják, a Nyugat is tudja, és az oroszok is ebben bíznak, hogy az idő az oroszoknak dolgozik” 

– húzta alá Kaiser Ferenc. 

A szakértő okfejtését a témában az alábbi videóban nézheti vissza:

Nyitókép: Handout / UKRAINIAN PRESIDENTIAL PRESS SERVICE / AFP

 

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zolotarjov
2024. február 07. 08:50
Kaiser a ser..:)
Batman007
2024. február 06. 23:11
Zelenszkij elnöki mandátuma tavasszal lejár. Ha háború van nem kell választást tartani ( amit könnyen elveszthet ) meghosszabodik a hivatali idő a harcok idejére.
konfucius
2024. február 06. 22:30
Miért akarna békét? Amit elkezdett, még nem fejezte be, amit akart, még nem érte el, a problémáját (hogy a testvér népe az ellenségének pucsít, ezzel pedig lehetővé teszi az ő létezésének fenyegetését) még nem oldotta meg. Bolond lesz békét akarni. Nem érdeke.
fater0921
2024. február 06. 21:27
A kommentek alatt van egy cikk. "Megdöbbentő lépésre készülnek az ukránok" Érdemes elolvasni, nem kérik a leszerelésre váró rakétákat, igényt nyújtott be az uki szemét. A kanadaiak helyében, kell??gyere baszd meg és vidd!!!!!!Persze, így hogy költeni kellene rá, biztos vagyok bennem hogy nem kell. Csak ingyen, lóbaszás fejében kellene ezeknek a patkányoknak. Egyébként lejárt a "szavidejük", úgyhogy remélem befürödtök vele moslékok. Mind ott nálatok robbanjon fel!!!!!!!!Megérdemelnétek piszkos náci tömeggyilkosok.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!