A NATO főtitkára figyelmeztet, ha az USA nem ad pénzt, bajba kerülhetnek az ukránok

2024. február 15. 22:36

A demokrata és republikánus törvényhozók már hetek óta elkeseredetten küzdenek a törvényhozásban egy olyan törvényjavaslatról, amely új pénzt szabadítana fel Kijev számára.

2024. február 15. 22:36

Jens Stoltenberg figyelmeztetett, az amerikai kongresszusban az Ukrajnának nyújtott újabb támogatással kapcsolatban kialakult patthelyzet máris következményekkel járt a harctéren – számol be az Euronews. A NATO főtitkára szerda délután a védelmi miniszterek kétnapos brüsszeli ülése után kijelentette, ezt bizonyos mértékig ellensúlyozni lehet a többi szövetséges fokozott támogatásával, és az európai szövetségesek és Kanada többet is tesznek. 

„De mivel az Egyesült Államok messze a legnagyobb szövetséges, 

természetesen létfontosságú, hogy továbbra is támogatást nyújtsanak, és ezért továbbra is azt várom, hogy minél hamarabb döntést tudjanak hozni” – jelentette ki.

Ekkora támogatásról döntött az amerikai szenátus

A demokrata és republikánus törvényhozók már hetek óta elkeseredetten küzdenek a törvényhozásban egy olyan törvényjavaslatról, amely új pénzt szabadítana fel Kijev számára, amelynek kétségbeesetten szüksége van korszerű fegyverekre, hogy feltöltse kimerült készleteit és szembeszálljon a megszálló orosz csapatok előrenyomulásával. A szenátus által jóváhagyott legutóbbi törvényjavaslat 

60 milliárd dollárt (55,7 milliárd euró) irányoz elő katonai és pénzügyi támogatásra Ukrajnának, 14 milliárd dollárt Izraelnek, 

9,2 milliárd dollárt humanitárius segélyezésre, beleértve a Gázai övezetnek nyújtott további segélyt, valamint 8 milliárd dollárt az indo-csendes-óceáni térségnek.

A felsőház kétpárti támogatását azonban nehéz lesz megismételni a képviselőházban, ahol a keményvonalas republikánusok – az elnökválasztásra esélyes Donald Trump befolyása alatt – megesküdtek, hogy blokkolni fogják az intézkedést.

Nyitókép: Képernyőfotó/YouTube/Euronews

 

 

 

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Ukrajnában aktában.

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
fater0921
2024. február 16. 09:45
Ha nem ad pénzt........bajba kerülnek.......Ki a bánatos faszt érdekli, hogy bajba kerülnek??????Saját maguknak keresték a bajt.
machet
2024. február 16. 08:09
Figyelmeztet,ez a [email protected] mindenségit.
lajajakab11
2024. február 16. 06:22
moszkovitáknak INGYEN OROSZ RULETT TRIPLA ezüstgolyóval! Körönként prémium VODKA " KREMLIN Special Metanol " grátisz! ínyenceknek polóniumos KAVIÁR extra! Haladóknak noviCSOKI ! csak a félkegyelműek válaszoljanak!!
harcimarci-9-9
2024. február 16. 04:35
Az angolszászok irtják a szlávokat Milyen jogon? .... Legközelebb kiket fognak majd irtani?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!