Nukleáris rakétát találtak egy amerikai férfi garázsában

2024. február 03. 15:59

A Douglas AIR-2 Genie nevezetű levegő-levegő rakétát egy 1,5 kilotonnás nukleáris robbanófej hordozására terveztek.

2024. február 03. 15:59

Hatástalanított nukleáris rakétát találtak egy amerikai férfi garázsában – számolt be a BBC. A cikk szerint egy ohiói katonai múzeum hívta fel a rendőrséget Bellevue városában, hogy bejelentést tegyen egy helyi férfi meglehetősen szokatlan felajánlásáról. A rendőrség ezután tűzszerészeket küldött az „adományozó” otthonába.

Úgy gondoljuk, hogy hosszú-hosszú időbe telik, mire újra kapunk egy ilyen hívást” 

– mondta a rendőrség, amelynek sajtóközleményéből az is kiderült, hogy a szerkezet „valójában egy Douglas AIR-2 Genie (korábbi megnevezése MB-1), levegő-levegő rakéta, amelyet 1,5 kilotonnás W25 nukleáris robbanófej hordozására terveztek”.

A robbanófej azonban nem volt hozzáerősítve, ami azt jelenti, hogy soha nem jelentett veszélyt a közösségre.

Seth Tyler, a Bellevue-i rendőrség szóvivője a BBC Newsnak pénteken azt mondta, hogy a szerkezet „alapvetően csak egy gáztartály volt a rakétaüzemanyag számára”.

Nyitókép: BELLEVUE POLICE DEPARTMENT

 

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
templar62
2024. február 04. 18:14
Levél a börtönből : " a szajré elásva a krumpliföldön ." Válaszlevél : " Ugyan fiam , a rendőrök hiába ásták fel az egészet . " Újabb levél : " Nem hiába ásták fel , lehet vetni a krump,it " .
templar62
2024. február 04. 18:09
Alominiom
Ehetős Odó
2024. február 04. 15:04
Hülye cím alatt hülye hír, hülyék írják hülyéknek.
Namond
2024. február 04. 09:57
Ilyen témákon gyakorolják a habverést és fakenews-t a KESMA NOS propagandistái.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!