Mégiscsak belekeveredett Elon Musk az orosz-ukrán háborúba

2024. február 11. 18:40

Az ukrán katonai hírszerzés szóvivője, Andrij Juszov azt mondta, hogy az oroszok most már „rendszeresen” használják a Starlinket.

2024. február 11. 18:40

Ukrajna vasárnap azt állította, hogy az orosz erők Elon Musk műholdas internetszolgáltatásának, a Starlinknek a termináljait használják a megszállt területeken, és

a „rendszerszintű” használat bizonyítékaként közzétette a két orosz katona közötti üzenetváltás lehallgatását

− írja a The Guardian.

A Reuters jelentése szerint a védelmi minisztérium hírszerzési főigazgatósága a Telegramon egy hangfelvételt tett közzé, amelyen az orosz 83. légi támadó dandár katonái beszélgetnek a terminálok kelet-ukrajnai felállításáról.

Az ukrán katonai hírszerzés szóvivője, Andrij Juszov azt mondta, hogy az oroszok most már „rendszeresen” használják a Starlinket.

Az orosz védelmi minisztérium ugyanezzel kapcsolatban nem kívánt válaszolni a Reuters kérdéseire.

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: ANDRE ALVES / ANADOLU AGENCY / ANADOLU VIA AFP

Kapcsolódó cikkek a Háború Ukrajnában aktában.

Összesen 54 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
attysh
2024. február 12. 07:50
Az, hogy eszközök idegen kézre kerülnek, nem újdonság. Itt van pl: a különböző terroristáknál fellelt Ukrajnának szállított fegyverek esete. Mi van, ha ez is úgy került az oroszokhoz?
Jospehe998
2024. február 11. 21:49
És akkor mi van? Idáig az ukránok használták persze ingyen illetve a Pentagon fizette. Azok után hogy a fél világ az ukránokat látja el pénzel meg fegyverrel ideje már hogy kiegyenlítődjön a játszma…
AnarchyInTheEU
2024. február 11. 21:43
Na mi van szabadságharcoskáim? Belassult a gay.ua?
Lami66
2024. február 11. 19:59
teccettek volna vigyázni az ajándékba kapott starlink termonálokra...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!