Kiderült, mikor temetik Navalnijt

2024. február 28. 11:54

Egyesek ravatalozók megtagadták a szertartás megtartását, amikor megtudták, hogy kinek szólna.

2024. február 28. 11:54

A nemrég elhunyt orosz ellenzéki politikust, Alekszej Navalnijt pénteken helyezik végső nyugalomra a moszkvai Boriszovszkoje temetőben, a Marjino kerületben tartott búcsúztatás után – írta a BBC. Navalnij szóvivője kedden azt mondta, hogy nehezen találtak ravatalozót. 

Egyesek megtagadták a szertartás megtartását, amikor megtudták, hogy kinek szólna.

Navalnij özvegye, Julija Navalnaja, valamint a világ számos vezetője közvetlenül az orosz elnököt okolta haláláért. Navalnij csapata eredetileg február 29-én szerette volna megtartani a temetést, de „hamar kiderült, hogy nincs a környéken egyetlen ember sem, aki aznap meg tudná ásni a sírt” – írta Ivan Zsdanov, Alekszej Navalnij korrupcióellenes alapítványának igazgatója az X közösségi oldalon.

Zsdanov utalt arra, hogy ennek oka az volt, hogy az orosz elnök ugyanezen a napon tartja éves beszédét a Szövetségi Gyűlésben.

A Kreml megértette, hogy senkit sem fog érdekelni Putyin és a beszéde Alekszej búcsújának napján” 

– írta.

Az igazgató arra is kitért a bejegyzésében, hogy akik szeretnének végső búcsút venni Navalnijtól,érkezzenek időben a szertartásra.

Ahogy arról a Mandiner is beszámolt,  Alekszej Navalnij a hónap elején váratlanul elhunyt abban a börtönben, ahol a büntetését töltötte. A gyászhír kapcsán az ukrán hírszerzés is megerősítette, hogy az orosz politikus halálát az orosz tájékoztatások szerint vérrög okozta.

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: AFP

 

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:28
🍓 ️ ­­­A­ ­­­d­­­ö­­g­­ö­­s­­­ ­­­l­­á­­n­­y­o­­k­­ ­v­á­­r­­n­a­­k­­­ ­­r­á­­­d­­ 👉 𝗪­𝗪­­𝗪­.­­𝗖­­­𝗨­­­𝗠𝟰­.­­𝗙­­𝗨­𝗡
B_kanya
2024. február 28. 13:09
"Pandaka pygmaea 2024. február 28. 12:20 Remélem Kamugeri, Baranyi, a déká, meg a Jusztlászló kimegy a temetésre. " Gyöngyösi? :)))) A reptéren félrehívják és ott várja KGBéla, hogy "Márton, van itt egy jégcsákány..."
B_kanya
2024. február 28. 13:08
"Egyesek megtagadták a szertartás megtartását, amikor megtudták, hogy kinek szólna." Hogy is mondjam... Mikor kb. 10x annyi orosz hiszi, hogy hazaáruló és bűnöző (sima gazdasági bcs-k miatt is ült), mint amennyi szavazna rá, akkor bizony előfordul, hogy nem minden cég vállalja. És mivel erősen olyan arca és mentalitása is volt a néhainak, mint a "mi" kendermagos Juhászunknak, a helyükben végig is jártam volna a temetkezési vállalkozókat, hogy legyen vagy 15, amelyik elutasította.
Pandaka pygmaea
2024. február 28. 12:20
Remélem Kamugeri, Baranyi, a déká, meg a Jusztlászló kimegy a temetésre.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!