Hazudnak az ukránok? Elon Musk kemény üzenetben cáfolta meg őket

2024. február 11. 22:04

„Sem közvetlenül, sem közvetve nem adott el a SpaceX Starlink terminálokat Oroszországnak” – írta a világ leggazdagabb embere.

2024. február 11. 22:04

A Mandiner vasárnap számolt be róla, hogy Ukrajna azt állította, hogy az orosz erők Elon Musk műholdas internetszolgáltatásának, a Starlinknek a termináljait használják a megszállt területeken, és

a „rendszerszintű” használat bizonyítékaként közzétettek egy két orosz katona közötti lehallgatott üzenetváltást.

Az ukrán katonai hírszerzés szóvivője, azt mondta, hogy az oroszok most már „rendszeresen” használják a Starlinket.

Vasárnap este reagált a híresztelésre Elon Musk az X-en. „Számos hamis hír azt állítja, hogy a SpaceX Starlink terminálokat adott el Oroszországnak.

Ez teljesen hamis állítás.

Legjobb tudomásunk szerint sem közvetlenül, sem közvetve nem adtunk el Starlinket Oroszországnak” – írta Elon Musk.

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: Alain JOCARD / AFP

Kapcsolódó cikkek a Háború Ukrajnában aktában.

Összesen 69 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
robertdenyiro
2024. február 12. 15:15
És? Mi van ha eladott? Magáncég, azzal seftel akivel akar.
stefan74
2024. február 12. 10:34
Lófaszt Mama! Váltják le az X-et! Az egész brancs vonul a Metára. Erről szól az egész. Valszeg nem fogja megúszi a Tesla vezér. Ez a maffia így működik. Múltkor pont olvasta Nulad "áldott" majmot, hogy megy át másik platformra.
trash5
2024. február 12. 01:22
A kulcsszó a "legjobb tudomása". Mivel fényképek vannak róla, hogy az oroszoknál vannak starlink terminálok, valahogy odakerültek. Ha pedig odakerültek, akkor Musk nagyon könnyen letilthatja őket és nagyon könnyen megállapíthatja ki volt az eredeti vevő. Ha akarja.
Lami66
2024. február 12. 00:51
Mondjuk ezek után kíváncsi leszek, ki akar majd előfizetni egy olyan műholdas internetre, amit az ukránok (vagy akár bárki) lehallgat. És ha kedvük szottyan, a lehallgatott beszélgetést még közzé is teszik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!